- Plutselig ser han ut som Roberto Carlos

Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Endelig kan Mikael Dorsin få spille cupfinale i Norge.

25.09.13 21:57

ROSENBORG - HAUGESUND 2-1:

Rosenborg har vunnet den norske cupen hele ni ganger. Det første cupmesterskapet kom i 1960, det til nå siste kom i 2003.

Det betyr med andre ord at det nå i 2013 er ti år siden sist trønderne satte farge på hovedstaden under en cupfinale på Ullevaal stadion.

Denne høsten er det imidlertid bare å belage seg på en bartepreget helg i slutten av november. 24. november spiller nemlig Rosenborg igjen cupfinale.

Det ble klart onsdag kveld da Trondheims-klubben slo Haugesund hjemme på Lerkendal i semifinalen.

- Som Carlos
Tobias Mikkelsen sendte Rosenborg opp i ledelsen, mens Christian Gytkjær utlignet for gjestene rett etter pause. Nicki Bille Nielsen ble matchvinner for RBK.

Én av Rosenborgs kanskje beste spillere i oppgjøret onsdag var den svenske veteranen Mikael Dorsin. Han kom til RBK året etter den siste cuptittelen, i 2004.

31-åringen, som i 2008 hadde en liten stopp innom Cluj i Romania før han returnerte til Norge, viste tydelig at han har lyst til å få med seg en norsk cupfinale.

Fra før har han vunnet cupen i både Romania og Sverige. Han har også fått med seg fire ligamesterskap i norsk fotball. Mot Haugesund ga han jernet.

- Micke Dorsin ser plutselig ut som Roberto Carlos på venstrebacken, skrev fotballekspert Lars Tjærnås på Twitter om mannen som hadde en assist onsdag.

- Enormt mye
Også Rosenborg-trener Per Joar Hansen var glad for at Rosenborg endelig er tilbake i cupfinalen.

- Dette er fantastisk. Det er ti år siden sist og nå skal vi sette farge på hovedstaden. Dette betyr enormt mye for oss, sier han til NRK.

- Vi er gode i perioder i dag, og i andre perioder er vi ikke gode. Det svinger. Det var mye nerver blant gutta, men det er glemt nå, sier treneren om kampen.

Haugesund-trener Jostein Grindhaug var naturlig nok ikke like begeistret.

- De var et knepp bedre enn oss i dag. Nå må vi bare se videre, gi alt, og smelle til i seriekampen til søndag, sier han til NRK.

Dansk dynamitt
Det var Rosenborg som hadde et grep om kampen fra start, og skapte de første farlighetene på Lerkendal.

Allerede etter ti minutter viste unggutten Ole Kristian Selnæs både fart og teknikk da han gled forbi flere Haugesund-spillere og avsluttet - rett på keeper.

Tre minutter senere satte Stefan Strandberg ballen i mål i etterkant av en corner, men scoringen ble korrekt annullert for offside på Rosenborgs Mikael Dorsin.

Etter hvert kom gjestene litt bedre med i kampen, og danske Christian Gytkjær som scoret mot trønderne da lagene møttes i ligaen nylig, var en trussel.

Men akkurat i det gjestene så ut til å ha kommet litt mer på høyde med hjemmelaget, slo en annen danske, Tobias Mikkelsen, til.

Mikkel Diskerud slo ut til Dorsin som la inn fra siden. Innlegget var godt og Mikkelsen fikk hodet på ballen og headet den flott forbi Per Morten Kristiansen i buret.

Dette resultatet sto seg til pause i bartebyen.

Fikk en i fleisen
Mange trodde nok det at det nå skulle bli et lett vei til cupfinalen for Rosenborg, men tidlig i andre omgang fikk Haugesund en utligning.

Mike Jensen slo en dårlig pasning som ble snappet opp av Christian Gytkjær og Haugesund-spissen satte ballen over RBK-keeper Daniel Örlund og i mål.

Svakt av Jensen, som tabbet seg ut, men en fin avslutning av Gytkjær. Dermed var det ny spenning i oppgjøret.

Vertene lot likevel ikke slurv vippe dem av pinnen og etter 58 minutters spill var trønderne igjen tilbake i ledelsen. Nok en gang kom målet ved en danske.

Tobias Mikkelsen fikk sendt ballen inn i feltet fra sin høyreside og inne foran mål ventet Nicki Bille Nielsen. Spissen fikk kranglet inn 2-1-målet.

Flere mål ble det aldri i Trondheim og hjemmelaget hadde et godt grep om kampen de siste minuttene, selv om det ble noen farligheter helt på tampen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.