*Nettavisen* Sport.

- Poengstraff vil stoppe oppkjøpet

Foto: Jon Super (AP)

Kilde i NESV mener at poengstraff for Liverpool vil sette stopper for oppkjøpet av klubben.

10.10.10 18:04

Fredag ble New England Sports Venture (NESV) sitt bud på Liverpool godkjent av Premier League, uten at sagaen rundt eierskapet av den tradisjonsrike klubben er over av den grunn: De nåværende eierne Tom Hicks og George Gillett nekter å godkjenne budet, og saken avgjøres i høyesterett førstkommende tirsdag.

Les også: Liverpool-budet godkjennes av Premier League

Dersom salget ikke går i orden, risikerer moderselskapet Kop Holdings å bli satt under administrasjon, ettersom selskapet skylder Royal Bank of Scotland intet mindre enn 230 millioner pund.

«Deal breaker»
Fristen for å betale pengene er satt til førstkommende fredag 15. oktober. Dersom Kop Holdings blir satt under administrasjon, kan Liverpool få en poengstraff på ni poeng i denne sesongens Premier League.

Det kan også være kroken på døra for et salg til NESV, røper en kilde i selskapet til Sky Sports.

- En poengstraff vil være en «deal breaker», sier kilden, men påpeker også at «ingen vil la galskapen nå så langt».

Ifølge Sky Sports forholder NESV seg «forhåpningsfulle» rundt situasjonen, men vedgår at en poengstraff vil «forandre premissene for oppkjøpet».

Selskapet har også konsultert tidligere administrerende direktør i Liverpool, Rick Parry, om budet. Parrys rådgivning ble gitt gratis, skriver Sky Sports, som en del av diskusjonen rundt et nytt stadionanlegg for klubben og om Premier League, men det er ingen planer om en retur til klubben for Parry, selv om oppkjøpet gjennomføres.

Les også: Vil stoppe Anfield-utbygging

- Fansen får styre
Dersom salget etter mye om og men skulle gjennomføres, kan Liverpool-supporterne forvente seg å ha flere ord med i laget rundt oppbyggingen av klubben.

Det sier administrerende direktør i Liverpool, Christian Purslow, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

- Supporterne har følt seg fullstendig maktesløse gjennom opplevelsene de siste tre årene. En ting jeg virkelig liker med NESV, er at de virkelig ser viktigheten av å involvere supporterne, sier Purslow i et intervju med BBC Radio 5.

- Jeg har bedt dem om å vurdere en plan med klubben som vil gi fansen en virkelig følelse av eierskap og inkludering, den type stemme som de fortjener. NESV har fortalt oss at de vil kikke alvorlig på dette dersom salget gjennomføres, forklarer direktøren.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.