- Politiet forhindret blodbad

Foto: (foto: scanpix)

Gianluigi Buffon og spillerne på Juventus og Fiorentina måtte forlate banen midtveis i cupkampen i går kveld - med tårer i øynene.

02.12.05 07:57

Årsaken var at politiet måtte bruke tåregass for å skille de ville fotballsupporterne på tribunen fra hverandre. Kampen ble avbrutt i 28 minutter, og minst tre personer ble fraktet til sykehus.

Ifølge rapportene forhindret politiet et blodbad, skriver Aftonbladet.

Det var to minutter ut i 2. omgang at cupkampen mellom Fiorentina og Juventus utartet. Oppgjøret er hatmøtet med stor H i italiensk fotball, men det massive politioppmøtet forhindret ikke at hooliganene havnet i tottene på hverandre. Både på og utenfor Stadio Artemio Franchi.

Politiet så til slutt ingen annen utvei enn å skyte tåregasspatroner mot de mest ihuga slåsskjempene. Vinden var imidlertid kraftig i Firenze i går, slik at tåregassen på et tidspunkt nesten dekket hele banen. Til slutt så dommer Luca Palanca ingen annen utvei enn å sende spillerne inn i garderoben.

- Disse menneskene er dumme, og de vil ha oppmerksomhet. Om de får det, føler de seg viktige, og derfor vil jeg ikke snakke om dette, sa Juve-trener Fabio Capello etterpå.

Selve kampen endte 2-2, etter at Juventus kom tilbake etter å ha ligget under 0-2.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.