RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Politiet tar saken alvorlig

Foto: Marianne Løvland / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Nå har Norges Fotballforbund anmeldt «kampfikssingssaken» til politiet.

Søndag kom den overraskende nyheten om at en norsk toppfotballkamp for første gang er utsatt etter mistanke om kampfiksing.

Kampene som foreløpig er under mistanke, er søndagens planlagte kamp mellom Ull/Kisa og HamKam, samt oppgjøret mellom Østsiden og Follo den 24. juni i år. Den kampen vant Østsiden 4-3, etter at Follo hadde ledet 3-0.

Anmeldte saken
Søndagens utsettelse er unik i norsk fotballhistorie, og har selvsagt fått stor oppmerksomhet, både innenfor og utenfor landegrensene.

Mandag ettermiddag anmeldte Norges Fotballforbund forholdene som førte til utsettelse av kampen Ull/Kisa – HamKam til politiet, melder de på sine egne hjemmesider.

- Vi hadde et ryddig og godt møte med politiet der vi fikk levert anmeldelse og den informasjonen vi sitter på. Jeg opplever at politiet tar saken alvorlig og ønsker å foreta seg nærmere undersøkelser for avdekke om straffbare forhold har funnet sted. Det er vi glade for, sier fotballpresident Yngve Hallén til fotball.no.

Skryter av klubbene
Det ble også avholdt møte mellom de involverte klubbene og NFF mandag.

- Jeg vil berømme klubbene for måten de har håndtert en svært vanskelig situasjon på. Det står respekt av det lederskapet som har blitt utvist, sier fotballpresidenten.

Men Hallén kommenterer ikke hva han tror om utviklingen.

- Av hensyn til etterforskningen kan vi ikke kommentere den aktuelle saken - den håndteres nå av politiet. Vi ber om forståelse for dette, sier Hallén.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere