RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Positivt for norske klubber

Sist oppdatert:
Erna Solbergs forslag om å myke opp reglene for arbeidstillatelse for idrettsutøvere som kommer til Norge, tas godt imot av lederen for Norsk Toppfotball.

Kommunal- og regionaldepartementet foreslår å myke opp regelverket i utlendingsforskriften som omhandler arbeidstillatelse for idrettsutøvere.

En idrettsutøver kan i dag ikke gis arbeidstillatelse for til sammen mer enn fire år. De foreslåtte endringene innebærer at begrensningen på fire år oppheves, og at det i stedet gis rett til bosettingstillatelse (varig rett til opphold) etter tre år.

- En slik oppmyking vil øke muligheten til å tenke mer langsiktig, og det er positivt, sier lederen i Norsk Toppfotball, Olav Boksasp, til TV 2 Nettavisen.

Forslaget gjelder også trenere innenfor idrett på høyt nivå.

- Jeg ser ingen innvandringspolitiske grunner til at profesjonelle idrettsutøvere som driver idrett på høyt nivå skal behandles strengere enn spesialister innenfor andre yrkesgrener, sier kommunal- og regionalminister Erna Solberg.

Høringsfristen for forslagene er 1. mars 2005. Solberg håper regelendringen kan tre i kraft i løpet av april.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere