*Nettavisen* Sport.

- Preget av bitterhet og frustrasjon

LITT BEKYMRET: Kjetil Rekdal. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Kjetil Rekdal innrømmer at han er bekymret.

Kjetil Rekdal innrømmer at Vålerengas uke har vært tung etter det bitre tapet for Bodø/Glimt. - Det har vært for mye grums, og det må renses bort, sier treneren.

Søndag var VIF ti minutter unna å ta tre viktige og ventede poeng mot bunnlaget Bodø/Glimt. De hadde dominert på Ullevaal, men bare klart å score én gang.

Det straffet seg, for på tampen snudde gultrøyene til 2-1. Det gjorde fryktelig vondt for Rekdal og spillerne hans.

- Uken har vært preget av litt bitterhet og frustrasjon. Vi begynner på en måte på nytt. Vi har hatt gode resultater den siste tiden. Ja, vi tapte for Rosenborg, men det gjør det fleste. Så tar vi ett poeng borte mot Molde, men kaster bort seieren ved å slippe inn to latterlige mål mot Bodø/Glimt. Sånn er fotballen, men det er en situasjon vi har kommet i litt for ofte.

Målrike kamper

Vålerenga har vært involvert i et noen av de mest underholdende kampene i eliteserien denne sesongen. Bortekampene mot Start (3-2-seier), Tromsø (5-4-seier) og Viking (4-3-seier) har vært preget av fantastisk offensivt spill og hoderystende forsvar.

- Vi har blitt reddet av en vanvittig effektivitet framover på banen. Bakover har det vært for mye grums, og det må renses bort, sier han.

Vålerenga er fremdeles ubeseiret borte, men hjemme har de fire tap. To av dem, mot Aalesund og Bodø/Glimt, har kommet etter svært like kampforløp der VIF tar ledelsen og presser, men blir straffet for svak effektivitet med to baklengs mot slutten. Det bekymrer Rekdal.

- Ja, selvfølgelig. Vi spiller mot lag som forsvarer seg med mann og mus. Vi klarer ikke å avgjøre, og når de våger litt mot slutten håndterer vi det ikke. Sånn er livets lære, og noe du må klare for å bli et topplag. Det er brutalt, men vi må bare ta det til etterretning, sier han.

Håper på Odd-eventyr

Søndag kan Vålerenga strekke rekken med ubeseirede bortekamper i serien til åtte. Odd kommer rett fra en imponerende borteseier (3-0 mot Sheriff) i kvalifiseringen til europaligaen, og Rekdal tror ikke reisen vil ha noe å si for Dag-Eilev Fagermos menn.

- Slitasjen kommer hvis det blir mange kamper utover høsten, og det håper jeg skjer med Odd. Ikke fordi jeg vil at de skal bli slitne, men fordi det er veldig viktig for norsk klubbfotball at noen kommer langt i Europa, sier treneren.

Han er usikker på hvem som har hatt den beste oppladningen til søndagens kamp.

- Vi skulle trene en uke i fred og ro, men det har blitt kastet rundt på grunn av skader (keeper Michael Langer og Daniel Fredheim Holm), og det har blitt mye stress. Vi skal uansett stille et sterkt lag mot Odd, lover Rekdal.

Før kampen er Vålerenga nummer fire i serien med 24 poeng. Odd er to plasser og to poeng bak. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.