RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Premier League er overvurdert

Foto: Afp/Scanpix
Sist oppdatert:
Marseilles sportsdirektør fyrer opp stemningen før møtet med Manchester United.

Mange fotballeksperter vil hevde at Premier League er den beste ligaen i verden. Marseilles sportsdirektør José Anigo er av en annen oppfatning og mener det kun handler om penger i den engelske toppdivisjonen.

- Vi burde virkelig slutte å være så besatt av Premier League. Ligaen har store klubber som Manchester United og Chelsea, men bak de lagene kommer klubber som Sunderland og Wolverhampton, sier Anigo til AFP.

- Løper bare rundt
49-åringen har liten tro på at franske spillere har godt av å reise til mindre klubber i England for å utvikle seg.

- De franske spillerne er vant til å berøre ballen, mens i Premier League løper de bare rundt i 90 minutter. Det er det finansielle som styrer Premier League, ikke det sportslige, sier Anigo videre.

Sportsdirektøren bruker Sunderlands nye signering Stéphane Sessegnon som et eksempel for hvordan man ikke burde gjøre det.

- Jeg ser 20-åringer, som ikke har fått sitt gjennombrudd i Frankrike, reise til engelske lag. Se bare på spillere som Sessegnon. Han velger å signere for Sunderland til tross for at nivået i Paris Saint-Germain er bedre.

Beundrer Wenger-modellen
Anigo er imidlertid ikke uenig i alt som blir gjort på balløya og innrømmer at Arsène Wengers måte å bygge et lag på er fascinerende.

- Jeg ser på Arsenal som et godt eksempel, fordi laget består av lovende spillere som kommer billig til klubben. Wenger bygger lag på femårssykluser og signerer tre eller fire spillere fra øverste hylle i de periodene.

49-åringen drømmer om å gjøre suksess med samme oppskrift i Marseille.

- Det vil være interessant å prøve en lignende modell, men vi må signere tre klassespillere for å få det til å fungere. I tillegg må vi hindre at våre lovende unggutter forsvinner utenlands.

I kveld får José Anigos Marseille bryne seg på Premier League-leder Manchester United på Stade Vélodrome.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere