RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Premier League? Ja, takk!

Foto: Terje Bendiksby (Scanpix)
Sist oppdatert:
Bjørn Helge Riise legger ikke skjul på hva han drømmer om.

LILLESTRØM - START 3-2:

ÅRÅSEN STADION (Nettavisen): Henning Berg valgte å sette Bjørn Helge Riise på venstrekanten i Lillestrøms oppgjør mot Start onsdag kveld.

Og lillebror Riise takket for tilliten med først å sette et frispark i stolpen, før han skaffet Lillestrøm straffe, scoret 2-0-målet selv og var nest sist på ballen ved 3-1 – og ble helt fortjent kåret til banens beste spiller av hjemmejuryen.

Til tross for et mindre vellykket opphold i belgisk fotball tidlig i karrieren, legger ikke Ålesund-gutten skjul på at proffdrømmen ikke er lagt på hylla.

- Hva som helst
- Jeg har alltid hatt sansen for engelsk fotball, sier han til Nettavisen.

- Det er jo de kampene jeg alltid har sett, og å spille der hadde vært moro, fortsetter han.

Men Riise bedyrer at han ikke har hørt om noen interesse fra utenlandske klubber, og har heller ingen bestemte klubber på ønskelisten.

- Nei, hva som helst, gliser han.

Sammenligner med Tetty
Lillestrøm-trener Henning Berg innser at Riises storspill kan lokke mulige kjøpere til Åråsen, men setter en høy pris på lagets profil.

- Dersom Bjørn Helge Riise blir solgt, er det fordi klubben mottar et bud som er godt nok både for oss og for ham, påpeker Berg.

- Rosenborg har sagt nei til flere bud på Alexander Tettey, og Bjørn Helge er absolutt på det nivået, mener han, og utdyper:

- Han er fast på landslaget når han er skadefri, og har prestert på et jevnt nivå i lang tid. Men hvor mye vi eventuelt vil kreve for ham, avhenger helt av hvem og hva slags klubb som byr.

Feirer med grilling
Men den sorg til den tid.

Nå nyter Bjørn Helge Riise først onsdagens overbevisende seier mot Start.

- Vi hadde mye å revansjere siden sist (0-1-tap for Molde forrige torsdag), sier han, og mener samarbeidet med Lars Kristian Eriksen på Lillestrøms venstre side var avgjørende for seieren.

- Vi kjenner hverandre godt fra tiden i Ålesund, og det var veldig godt å spille med han igjen, sier Riise.

Og avslører at seieren skal feires med grilling sammen med storebror John Arne.

- Det er godt at jeg scoret i dag, hvis ikke hadde jeg nok fått høre det av han, sier lillebror Riise til Nettavisen med et lurt glimt i øyet.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere