- Premier League-lagene er hentet inn

Arsene Wenger mener engelsk fotball har fått en vekker.

HTML EMBED

Onsdag røk Arsenal ut av Champions League. Dette betyr at England denne sesongen ikke har noen lag i kvartfinalen av den gjeveste europacupen.

Londonklubben leverte riktig nok en god kamp i München og vant 2-0, men prestasjonen hjemme på Emirates tidligere i vinter gjorde at seieren ikke var nok.

Olivier Giroud og Laurent Kocielny scoret målene da Arsenal røk ut. Manager Arsène Wenger er nå bekymret over at ingen engelske lag er videre i turneringen.

- Det er utrolig skuffende for engelsk fotball. Det er mange år siden dette sist skjedde. Det er en vekker, sier Arsenal-sjefe ifølge Sky Sports.

- Hentet inn
Siden 2006/07-sesongen har England hatt mange lag med videre i Champions League. Både 07/08 og 08/09 var hele fire Premier League-lag i kvartfinalen av turneringen.

Forrige sesong var det kun Chelsea som gikk videre, men londonlaget gikk også hele veien og slo Bayern München i finalen.

- Dette betyr at resten av Europa har hentet oss inn. Det må vi ta med i vurderingen når vi skal se på framtiden til Premier League, mener franskmannen.

Tall presentert av Sky Sports viser blant annet at engelske lag nå slipper inn mange flere mål i Champions League enn tidligere.

I 2008/09-sesongen, da Manchester United og Chelsea møttes til finale, slapp de engelske lagene kun inn 0.66 mål per kamp. I 2012/13 har det i snitt blitt 1,07 per kamp.

Forskjellen er ganske stor. Den inneværende sesongen er første gang siden 2006 at engelske lag har over 1.0 baklengsmål i snitt per kamp i Champions League.

Den samme trenden ser man også i Premier League. Første gang José Mourinho ledet Chelsea til ligagull, slapp laget totalt inn 15 mål i løpet av 38 ligakamper.

- Veldig nært
Denne sesongen er det Manchester United som etter alt å dømme stikker av med ligagullet. De røde har sluppet inn 31 mål så langt. 15 baklengs hadde de allerede tidlig i november.

Til tross for at det var over og ut for Arsenal i Champions League onsdag, var Arsène Wenger godt fornøyd med det laget viste på Allianz Arena.

- Vi var veldig, veldig nære. Vi hadde nok litt flaks også, men vi hadde sjansen til Gervinho og et par brukbare dødballer som kunne resultert i noe, sier han.

- Lagmoralen og prestasjonene var gode. Vi gjorde et ærlig forsøk. Hadde vi levert bedre på hjemmebane, kunne ting vært annerledes, sier Wenger.

P.S. Det er fortsatt et lite englesk håp i Champions League. paris St. Germain-spiller David Beckham er siste engleske spiller i turneringen.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.