RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Svein Ove Ekornesvåg/SCANPIX

- Prislappen sier ikke alt

Sist oppdatert:
Kåre Ingebrigtsen mener Glimt-suksessen har sammenheng med en bevisst satsing på unge talenter.

ROSENBORG - BODØ/GLIMT 1-3:

LERKENDAL STADION (Nettavisen): - Det er mange dyktige fotballspillere i Norge som kan ha en fin framtid i toppserien. De behøver slett ikke koste ti millioner kroner for å kunne gjøre en jobb på norsk toppnivå, sier Kåre Ingebrigtsen og gir både forstå-seg-påerne som dømte Bodø/Glimt nord og ned foran årets sesong og klubbene som ikke gir norske talenter muligheten et spark på skinnleggen.

- Kalkulator er ikke riktig redskap når man skal vurdere et lag. Jeg har et inntrykk av at prislapp betyr mer enn ferdigheter i enkelte kretser, sier Glimt-treneren og sender et glis av den aller bredeste typen mot pressekorpset på Lerkendal.

Trønder-lag
Han vokter seg naturlig nok vel for å kaste seg inn i den pågående debatten kulturminister Trond Giske dro i gang denne uka omkring Rosenborgs manglende satsing på lokale talenter. Ingebrigtsen hoverer heller ikke over at tre av spillerne som var med å ydmyke trønderne i kveld snakker samme dialekt som storparten av de 20.000 på tribunen.

Trioen Per Verner Rønning, Thomas Rønning og Robert Vikestad har alle en fortid i trøndersk 2. divisjon.

- Rosenborg gjør det på sin måte, mens vi i Bodø gjør det vi har mest tro på. Vi har satset på unge spillere fra lavere divisjoner og har lykkes med det. I tillegg til at vi tror at det er veien å gå, handler det om å sette tæring etter næring. Vi har ikke råd til å hente spillere som koster på millionvis av kroner til klubben. Egentlig handler det om å bruke litt ressurser på å leite opp talentene, for de finnes, sier han.

271279

Taktisk fullklaff
Ingebrigtsen er slett ikke overrasket over at det ble full pott på hans gamle arena i kveld. Han har fulgt RBK nøye over lang tid og visste hvilken resept som kunne gi seier.

- Vi bestemte oss for å ligge lavt og jobbe knallhardt defensivt. Vi visste at Rosenborg ville kjøre fram backene og lot derfor Trond Olsen ligge igjen på venstrekanten. Målet var å slå langt mot ham når vi fikk brudd og satse på at han hadde målteften intakt. Må vel si oss rimelig fornøyd med valgt av taktikk, smiler Glimt-bossen, som på sedvanlig vis kvitterer kjapt når han blir konfrontert med at laget hans scoret så å si på samtlige målsjanser.

- Det er jo nettopp det fotball handler om; å sette de mulighetene som byr seg i mål. Sjanser er oppskrytt. Har aldri hørt om noen lag som har fått poeng etter å ha vunnet sjansestatistikken, sier han.

Skuffet Hamrén
Mens Kåre Ingebrigtsen koser seg i rampelyset etter triumfen på Lerkendal, svarer kollega Erik Hamrén en smule småampert når han nok en gang blir bedt om å forklare hvorfor det ble tap på Lerkendal.

- Jeg er svært skuffet over det vi presterte i dag. Defensivt var vi direkte dårlige. Spesielt ille er det at vi ikke klarte å ta hånd om Trond Olsen, som vi var fullstendig klar over er deres farligste angrepsvåpen. Han er god – og vi lot ham få være god, sier RBK-treneren, som nekter å kommentere Rune Almenning Jarsteins innsats da nevnte Olsen satte inn sitt tredje mål for dagen.

- Dere så selv hva som skjedde. Mer er det ikke å si om det.

Sjekk siste sportsnytt her!
Sjekk siste fotballnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere