RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Rart av Drillo

Foto: Erlend Aas/Scanpix
Sist oppdatert:
Celtic-legende kan ikke fatte at Drillo ikke engang har sett Thomas Rogne i aksjon.

- Jeg har ikke sett Thomas Rogne spille, innrømmet landslagssjef Egil Drillo Olsen mandag.

Det er det ikke alle som kan forstå.

- Han har vært best
Den norske 20-åringen spiller fast for det skotske storlaget Celtic, og de fleste Celtic-kjennere er klar på at nordmannen har vært klart bedre enn makkeren i midtforsvaret, svenske Daniel Majstorovic.

- Helt klart, sier Celtic-journalisten Chris Roberts i Daily Record.

- Ja, han har gjort det bedre. Han har mer tempo enn Majstorovic også. Thomas er flink til å flytte på seg, og en mye mer moderne midtstoppertype, sier Bent Uvaag Johansen, lederen for Celtics norske supporterklubb.

- Thomas har vært veldig god. Han har vært fokusert og målrettet, og er en av de viktigste grunnene til at Celtic nesten ikke slipper inn mål, sier Celtic-legenden Billy McNeill til Nettavisen.

McNeill har rett i akkurat det.

- Bedre å spille for U21
Celtic har sluppet inn 14 mål på 22 seriekamper denne sesongen. Det har bare blitt fem baklengs på de 12 kampene Rogne har spilt, og den siste måneden har Rogne og Majstorovic ledet et forsvar som kun har sluppet inn ett eneste mål på sju kamper.

Det spesielle er at partner Majstorovic, som ifølge Celtic-kjennerne altså ikke har vært like god som Rogne denne sesongen, spiller fast på det svenske A-landslaget.

Mens Rogne ikke engang er sett av Norges landslagssjef.

- Midtstopperne våre har gjort det bra. Dessuten er det bedre å spille for U21-landslaget enn å sitte på benken for A-landslaget, sa Drillo mandag.

Han åpner imidlertid for at Rogne kunne være aktuell mot Danmark - hvis Vadim Demidov ikke får spilletid i Real Sociedad.

- Rart av Drillo
70 år gamle Billy McNeill, som i 2002 ble kåret til tidenes beste Celtic-kaptein, vant serievinnercupen med klubben i 1967 og også har vært manager for klubben, innrømmer at han ikke helt kan forstå at Drillo selv ikke har tatt en ordentlig vurdering av Rogne.

- Ja, det virker noe rart. Det er overraskende. Men kanskje den norske landslagssjefen kjenner ham fra tidligere, spør McNeill.

- Det som er sikkert er at Thomas og Daniel utfyller hverandre veldig bra, og at Celtic har en god sjanse på seriegullet denne sesongen. Så lenge man ikke slipper inn mål så har man selvsagt gode muligheter. Sesongavslutningen blir spennende, legger han til.

- Du er selv en Celtic-legende. Kan Thomas Rogne også bli det?

- Celtic-supporterne er veldig opptatt av å hylle sine beste spillere. På alle mulige måter. Fortsetter Thomas utviklingen, samtidig som han blir i klubben, kan man forvente at han vil bli hyllet på alle mulige måter i fremtiden, sier McNeill.

Rogne ble altså i stedet tatt ut på det norske U21-landslaget, som skal møte Portugal i Lisboa 8. februar.

Les Nettavisens U21-sak etter uttaket:- Kan ikke være bekjent av dette

Disse spillerne er ute i Celtic-kulda grunnet Rognes storspill:
Glenn Loovens: Kjøpt for 2,5 millioner pund for to år siden. Spilt to kamper for Nederlands A-landslag de siste to årene.
Jos Hooiveld: Kjøpt for 2 millioner pund fra AIK samtidig som klubben hentet Rogne. Ble nylig sendt på utlån til Ståle Solbakkens FC København.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere