- Rart han har behov for å rakke ned på LSK

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Fredrik Gulbrandsen får kritikk for uttalelser om gamleklubben.

25.09.13 10:53

LILLESTRØM (Nettavisen): Når Lillestrøm spiller cupsemifinale mot Molde torsdag kveld, er det én mann som fort kan stjele overskriftene, nemlig Molde-spiller Fredrik Gulbrandsen.

21-åringen ønsket ikke å forlenge kontrakten med barndomsklubben Lillestrøm i sommer, og ble derfor solgt til Molde for rundt tre millioner kroner.

Når cupsemifinalen spilles torsdag, tyder mye på at spissen starter kampen mot sine gamle lagkamerater.

Det blir første gang LSK-supporterne får et gjensyn med sin gamle helt, og det gjensynet blir trolig alt annet enn hjertevarmt.

Nå går nemlig lederen i Kanarifansen, Kenneth Kvebek, langt i å love at Lillestrøm-supporterne ikke vil gi Gulbrandsen en hyggelig velkomst. Mildt sagt.

- Fredrik kommer selvfølgelig til å få en het mottagelse. Spesielt etter uttalelser om Lillestrøm etter overgangen, sier Kvebek til Nettavisen.

Reagerer på VG-intervju
Kanarifansens leder forteller at det særlig er ett intervju supporterne rister på hodet av, nemlig VG-artikkelen som sto på trykk i papirutgaven 02. september.

- Jeg er kommet til den beste læreren i Ole Gunnar. Og jeg spiller sammen med bedre medspillere enn før. Det er årsaken til at jeg scorer, sa Gulbrandsen til VG den gangen.

Han uttalte også til Romsdals Budstikke at han opplevde Molde-treningene som bedre enn i Lillestrøm.

Det falt ikke i smak hos Kanarifansen.

- Vi synes det er litt rart at han har behov for å rakke ned på treninger og spillere i LSK. Molde har vel ikke vist seg så ufattelig mye bedre enn LSK i år, sier Kvebek.

Kippe kontaktet Gulbrandsen
Overfor Nettavisen har ikke Gulbrandsen ønsket å kommentere dette, men det er ingen tvil om at kommentarene ble lagt merke til i LSK-garderoben.

- Jeg snakket med Fredrik etter det der, og jeg tror det kom ut litt feil. Jeg tror ikke han mente det, han har respekt for oss, sier LSK-kaptein Frode Kippe til Nettavisen.

Også Bjørn Helge Riise tror Gulbrandsen forsnakket seg.

- Jeg har lest den artikkelen. Jeg har også snakket med ham, for jeg måtte tyne ham litt. Men da jeg leste artikkelen, skjønte jeg hva han mente. Jeg tror ikke han mente det slik det ble fremstilt, sier Riise.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Ble kalt «Judas»
Overgangen til Molde ble mildt sagt dårlig tatt imot av Lillestrøm-supporterne, som raskt fant frem ord som «Judas» og «sviker».

Det ble faktisk så hett rundt ørene på den lovende spissen at pappa og tidligere LSK-helt Tom Gulbrandsen måtte rykke ut i lokalavisa og ta sønnen i forsvar.

Da Molde spilte mot Lillestrøm i Tippeligaen noen dager etter overgangen, valgte Ole Gunnar Solskjær å spare Gulbrandsen fra LSK-fansens hets.

- Det er aldri kjekt for fotballspillere å få høre hvor dårlig alt er, sa Solskjær til Nettavisen etter den kampen.

Tviler på hyggelig mottakelse
Nå er han imidlertid ventet å spille fra start i semifinalen, og Gulbrandsen vet hva som venter ham på Åråsen torsdag.

- Jeg har en mistanke om at det ikke akkurat blir en hyggelig mottakelse, men jeg er forberedt på det. Det vil ikke prege meg noe som helst, uansett hva slags mottakelse jeg får, sier Gulbrandsen til Nettavisen.

Bjørn Helge Riise har allerede vært i kontakt med Gulbrandsen i forkant av semifinalen.

- Jeg har sendt ham en tekstmelding og gitt beskjed om at jeg skal ta ham, spøker Riise, som ikke bærer noe nag til sin gamle lagkamerat.

- Det blir nok litt piping fra tribunene, men det må han tåle. For oss er det ingen sure miner, vi ønsker ham lykke til, det skal bli kjekt å møte ham, sier Riise.

Frode Kippe forteller at Gulbrandsen fortsatt er godt likt blant spillerne, selv om store deler av fansen har vendt ham ryggen.

- Han var godt likt da han var her, og vi har fortsatt et godt forhold. Det er ikke noe problem. Men når vi går på banen er vi profesjonelle, og da skal vi ta ham ut så godt vi kan, sier Kippe.

Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

Scorer ofte mot gamleklubben
Hvis Fredrik Gulbrandsen scorer mot Lillestrøm på torsdag, vil han være langt fra den første fotballspilleren som finner nettmaskene mot gamle lagkamerater.

I en forskning gjort på 2000-tallet, her gjengitt av The Economist, ble Premier League-kamper fra 2000-2005 undersøkt for å finne ut om spillere faktisk presterer bedre mot gamleklubben.

Resultatene ble basert på spillerbørsene i avisene The Mirror og The Sun, og tallenes tale ga et tydelig svar: Spillere som møter en gammel klubb, har en stor tendens til å gjøre det veldig bra.

- At han blir matchvinner er vel noe som mange mener ligger i kortene, men vi håper selvfølgelig ikke det skjer, sier Kvebek.

Frode Kippe har i hvert fall ingen planer om å la Gulbrandsen score på torsdag.

- Vi må være våkne på ham, for han er kvikk og rask. Vi må være nøye i markeringene og hele tiden ligge i riktige posisjoner. Det blir viktig, spår Kippe.

Også Fredrik Gulbrandsen ser frem mot kampen.

- Det blir veldig spesielt, en utrolig viktig kamp for begge lag, sier han.

Semifinalen på Åråsen spilles torsdag klokken 20.00. Hvis du ikke skal på kamp, kan du følge dramatikken i vårt livesenter NaLive.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.