- Råttent og uverdig

Foto: Afp / Scanpix

Trenerlegenden er i ferd med å få sparken.

28.01.13 19:05

Før årets sesong returnerte den tsjekkiske trenerlegenden Zdenek Zeman til Roma.

Optimismen var, som vanlig, stor i hovedstaden før sesongstart. Roma skulle tilbake til toppen, og det med hjelp av offensiv og positiv angrepsfotball.

Snaue åtte måneder senere er ikke alt lenger like rosenrødt i den evige stad.

Krangel med Stekelenburg
Det begynte i forrige uke da keeper Maarten Stekelenburg, som er plassert på benken og kobles til Fulham, omtalte signeringen av konkurrent Mauro Goicoechea som «meningsløs» og påsto at Zeman aldri hadde fortalt ham hvorfor han er blitt benket.

På lørdagens pressekonferanse, før møtet med Bologna, gikk Zeman ut og sa at Stekelenburgs uttalelser var uheldige. Videre sa han at nederlenderen lever isolert, deltar ikke i gruppen og kun snakker engelsk.

Da Romas nysignering Vasilis Torosidis ble presentert mandag, dreide hele pressekonferansen seg om Zeman. Roma-direktør Walter Sabatini gikk hardt ut og sa blant annet at det nå vurderes trenerbytte og at han ikke kunne love at Zeman er trener til helgen.

Foto: Privat

- Råttent og uverdig
Roma-ekspert og president i Roma Club Norvegia, Thomas Høy, reagerer på hvordan klubben behandler tsjekkeren.

- Hele situasjonen er i beste fall bisarr. Torosidis sitter der for å bli presentert for media, men så dreier hele pressekonferansen over i trenerspørsmålet, hvor Sabatini like greit uttaler at de vurderer et trenerbytte, og at de ikke vet hvem som er trener til helgen. Jeg, og veldig mange andre, opplevde det som et forsøk på å presse Zeman ut av klubben, sier Høy til Nettavisen.

- Tror du Zeman ryker nå?

- Det ligger an til et trenerbytte. Sabatini gjorde egentlig det meste bortsett fra å faktisk gi Zeman sparken. Det som skjedde på pressekonferansen var råttent og uverdig.

Fansen er delt
Høy mener at Roma-fansen også har blitt mer negativ til Zeman etter ansettelsen i sommer.

Foto: Getty Images / All Over Press

- Folket var delt da han ble ansatt, men det var langt flere som var positive enn negative. Nå er fordelingen omtrent 50-50, der noen er sterkt positive, andre er sterkt negative, og de fleste befinner seg i et realistisk sentrum.

Høy er imidlertid klar på at treneren ikke er klubbens største problem.

- Roma har mange problemer som strekker seg forbi trenerrollen, og Sabatini beviste langt på vei dette i løpet av dagens pressekonferanse.

- Kaster Zeman under bussen
Høy mener nemlig at den sportslige ledelsen ikke har evnet å sy sammen et mannskap med de riktige kvalitetene. Ei heller med å skape fruktbare omgivelser for spillere og støtteapparat.

- De valgte Zeman for å redde sitt eget skinn etter Luis Enrique, og nå kaster de ham under bussen for å forklare sportslig fallitt. Det er akseptabelt, kanskje også rettferdig, å vurdere Zemans posisjon, men et absolutt minimumskrav er at man gjør det på en profesjonell måte.

Roma ligger for øyeblikket på åttendeplass i Serie A. Klubben har scoret flest mål i ligaen, men bare Pescara har sluppet inn flere.

Kommende helg kommer Cagliari på besøk til Stadio Olimpico. Det gjenstår å se om Zdenek Zeman fremdeles er trener da.

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/TV.swf','tv','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=tvmatches','Nettavisen_Oddsen2.0');

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.