*Nettavisen* Sport.

- RBK ødelegger for seg selv

Foto: Josefsen, Jon-Michael (SCANPIX)

Magne Hoseth mener Rosenborg skaper trøbbel for seg selv med sirkuset rundt Erik Hamréns framtid.

02.11.09 13:20

MOLDE – LILLESTRØM 3-0:

MOLDE (Nettavisen): Magne Hoseth avsluttet årets Tippeliga-sesong med en perle av et frispark og sikret Molde sølvmedaljer med 3-0-seier over Lillestrøm. Sesongen har vært en stor triumf for 29-åringen, og den kan krones med cupgull mot Aalesund neste helg. Likevel ergrer det Hoseth at klubben havnet hele tretten poeng bak erkerivalen Rosenborg.

Nå øyner han et håp om at Rosenborg skal ødelegge for seg selv til neste sesong med en mulig Hamrèn-exit.

- Om Hamrén forsvinner fra Rosenborg, tror jeg gapet mellom Rosenborg og de andre Tippeliga-lagene minker. Når Rosenborg skifter trenere har det vist seg at de har blitt svekket, sier Hoseth til Nettavisen.

Alt om runden: Slik endte Tippeligaen

Underlig av RBK
Moldes midtbanegeneral mener at Rosenborg ødelegger for seg selv med å tviholde på en trener som tydelig ønsker seg bort.

- Jeg synes det er underlig av Rosenborg å beholde en trener som helt tydelig vil bort fra klubben. Dette vil helt klart være ødeleggende for klubben inn til neste sesong, sier Hoseth.

Hoseth forteller at det som oftest oppstår misnøye og gnisninger i en spillergruppe med en ny trener som erstatter en trener som har fungert godt.

- Det er ikke bare bare for Rosenborg å få inn en trener som oppnår den samme respekten hos spillerne. Som Molde-spiller håper jeg selvsagt at han forlater Rosenborg, men også for Hamrén sin del håper jeg at han får bli svensk landslagssjef.

- Jeg tror Hamrén blir svensk landslagssjef, sier Hoseth.

Norsk Tipping: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Fortjener sølvet
Men Hoseth mener det ikke bare er en mulig Hamrèn-exit som må til for at Molde skal tette den store luken til årets seriemestere.

- Vi må fortsette å videreutvikle spillet vi har gjort i år. Samtidig må laget bli mer kyniske. Vi har nok hatt litt for mye fokus på å spille underholdende fotball, sier Hoseth.

Han er godt fornøyd med å ta årets sølvmedaljer.

- Sølvet smaker like godt som i 1999 - forrige gang jeg var med på å ta sølv med klubben. Jeg føler også at vi fortjener sølvet med den fotballen vi har spilt i år, sier Hoseth.

Sølv ikke et nederlag
Molde-trener Kjell Jonevret var lykkelig over at klubben fikk sølv i årets Tippeliga.

- Vi har hatt en god sesong. Jeg hadde tatt sølvet om noen hadde spurt meg før sesongen. Vi forsøkte å henge med Rosenborg lenge, men måtte gi tapt, sier Jonevret.

- Det er et sølv som skal feires og ikke bli tatt som et nederlag.

Søndagens 3-0-seier over Lillestrøm kom etter en kanon av Mame Biram Diouf fra vel 20 meter. Deretter ordnet Hoseth 2-0 etter et hardt og velplassert frispark. Vegard Forren fikk god hjelp av Lillestrøm-keeper Stefan Logi Magnusson til å øke til 3-0, da Magnusson slapp ballen mellom sine egen bein på et ikke altfor hardt Forren-skudd etter en Molde-corner.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.