- RBK taper ti av ti ganger

Foto: Kyrre Lien (Scanpix)

Det er én kamp Rosenborg ikke kan vinne mot FC København.

17.08.10 08:44

Tirsdag smeller det på Lerkendal. Rosenborg mot FC København. Returkampen spilles så neste uke, og vinneren er klar for det lukrative gruppespillet i Mesterligaen.

Men selv om de fleste tror på en jevn kamp – på banen – så er det ganske så stor forskjell på lagene utenfor.

Spesielt i overgangsmarkedet.

- Hvis Rosenborg og FC København kjemper om samme spiller? Da taper RBK ti av ti ganger.

Det sier Stig Torbjørnsen – mangeårig speider for RBK – og nå tilknyttet klubben via firmaet Stars & Friends.

Flere tapte dueller
Det finnes en rekke ferske eksempler:

Mikael Antonsson (spiller for FCK nå):
- Jeg har fulgt ham i over ti år. Siden han var i IFK Göteborg. Jeg så ham også for Rosenborg da han var i Austria Wien for fire år siden. Så dro han til Panathinaikos, men endte litt ute i kulda der. Da ville vi ha ham igjen. Vi var på ham før FC København, men agenten klarte å jobbe fram flere muligheter for ham. FC København ble ett av de alternativene. Da merket vi raskt at vi ikke behøvde å by på ham. Uansett hva vi hadde tilbudt, så hadde de tilbudt mer, sier Torbjørnsen.

Tror du på RBK-seier? 2,00 i odds på hjemmeier på Lerkendal.

Ulrik Laursen (stopperkjempe som la opp i FCK i vår):
- Ståle visste selvsagt hvem han var, men jeg tror ikke de hadde tenkt tanken. Vi jobbet med å få fatt i ham i et halvt år. Så bestemte plutselig København seg for å gå for ham. Da tapte vi også den kampen.

Dame N´Doye (FCKs superspiss):
- Vi fikk en telefon fra en agent som lurte på om vi var interessert i N´Doye. Jeg kunne først ikke gi et ordentlig svar, men tente ekstremt på DVD-ene vi så. Man ser mye rart på DVD-er av spillere, men dette var en av de beste videoene jeg har sett. Det var både klipp og hele kamper. Jeg bestilte derfor fly for å se ham i aksjon for Kreta, som han da spilte for. Så fikk jeg beskjed om at FCK hadde lagt inn et bud på to millioner euro. Da var det bare å avbestille.

- Bedre enn Crouch og van Persie
På oppdrag for Rosenborgs hjemmeside har Torbjørnsen vurdert de to lagene mot hverandre. Keeperduellen ender uavgjort. Trønderne vinner 5-4 i forsvar og på midtbanen, mens spissduellen ender 6-4 i favør danskene.

Hovedårsaken – Dame N´Doye.

- Jeg kan ikke se at noen spisser i Skandinavia er i nærheten av ham akkurat nå. Han scoret to nye mål lørdag, har fem på fem kamper etter seriestart og er bra feilvendt og rettvendt. Han er et monster i lufta, har enorm fysikk og skyter som en hest. Teknikken er også ganske bra, og Ståle Solbakken har også fått ham til å jobbe. Han er for god for dansk fotball, sier Torbjørnsen.

- Hvor god?

- Vel, Robin van Persie, Nicklas Bendtner, Peter Crouch, David N´Gog – I nåværende form ville jeg heller hatt N´Doye enn alle dem.

- Scoop finnes
Likevel er det håp for Rosenborg og andre norske klubber som ikke sitter på samme pengesekk som de danske mesterne.

- Det er greit å ha mest penger, men det er vel så viktig å være smart og ha teft når man jobber i spillermarkedet. Da kan man gjøre scoop. Man kan også bruke FCK som et eksempel. De hentet jo Claudemir, som ingen egentlig visste hvem var. Og for også å nevne Stabæk. De hentet Somen Tchoyi, Veigar Pall Gunnarsson, Alanzinho og Anthony Annan. Det er kanskje de fire billigste spillerne som har vært i Stabæk, men de har kanskje også vært klubbens fire beste.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.