- RBK vil ha Jacobsen

Foto: Lise Åserud/Scanpix

Rosenborg skal være interessert i å hente den klubbløse danske landslagsbacken Lars Jacobsen.

03.09.11 15:23

Oslo (ANB): Det er danske BT som lørdag skriver om trøndernes angivelige interesse. Storavisen hevder å kjenne til at representanter for RBK kommer til Parken tirsdag for å se Jacobsen i aksjon i EM-kvalifiseringskampen mot Norge.

I etterkant vil man så se på mulighetene for å hente Morten Gamst Pedersens tidligere lagkamerat i Blackburn til Lerkendal.

Hovedpersonen selv er lite snakkesalig vedrørende interessen fra Norge. På direkte spørsmål om han har hørt noe rundt RBK, svarer han:

- Ingen kommentar.

Ikke bekymret
Jacobsen understreker videre at han ikke ønsker å si noe om sin fotballframtid før etter tirsdagens skandinaviske slag i Parken.

- Jeg har bestemt meg for ikke å kommentere noen klubbnavn overhodet, og det holder jeg fast ved. Jeg overlater til min agent å sondere markedet, sier Jacobsen til BT.

31-åringen røper samtidig at han ikke er bekymret for å bli gående arbeidsledig utover høsten.

- Det er bra med interesse. Jeg er ikke bekymret, sier han.

Engelske medier har blant annet satt Jacobsen i forbindelse med Sven-Göran Erikssons Leicester.

Ordkrig med Gamsten
Den danske landslagsbacken forlot Blackburn i fjor, til fordel for West Ham. Etter nedrykket til mesterskapsserien har imidlertid manager Sam Allerdyce ryddet i stallen, og Jacobsen ble ikke tilbudt ny kontrakt.

Foreløpig har det ikke lyktes dansken å finne seg en ny arbeidsgiver, hvilket gjør at 31-åringen blir det første klubbløse dansken i historien som spiller en viktig landskamp, skriver BT.

Samtidig melder avisen at de tidligere lagkameratene Jacobsen og Gamst Pedersen har startet en liten vennskapelig ordkrig foran tirsdagens kamp. Sistnevnte startet det hele med følgende betraktning rundt at han selv ikke spiller storkampen:

- Det skal Lars være glad for. Jeg ville slått han 19 av 20 ganger, tror jeg.

Returen fra Jacobsen lyder som følger:

- 19 ganger, sier han? Det er bra. Han skylder minst 19 ganger fra kampen i Oslo i mars. Da så jeg ikke mye til han, hvis han overhodet var med. Jeg tror han skal være glad for å slippe kampen, så har han den unnskyldningen. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.