- Real Madrid er klubben i mitt hjerte

Foto: Nick Potts / Pa Photos

Rafael Benitez med lovord til klubben der han startet sin karriere.

20.02.13 10:47

Det spekuleres i at Real Madrid-manager José Mourinho vil finne seg en ny klubb til sommeren, og det ryktes at Rafael Benitez kan være en av kandidatene til å ta over jobben. Det skriver The Guardian.

Spansk kjærlighet
Nå forteller Rafael Benitez om sin kjærlighet for den spanske hovedstadsklubben.

- Real Madrid har nå en sterk manager under kontrakt, og det må man respektere. Som manager vil man alltid ha en klubb i hjertet sitt. Jeg er knyttet til Real Madrid-fansen og de har behandlet meg bra, sier Benitez.

Benitez' bånd til Real Madrid stammer langt tilbake i tid.

- Jeg kom til Real Madrid da jeg var 13 år. I tillegg er jeg fra byen, forteller Benitez.

Den tidligere Liverpool-manageren vil imidlertid ikke spekulere i om Real Madrid kan være hans neste stoppested.

- Jeg vil ikke bli involvert i spekulasjoner. Det jeg sier kan bli misforstått, sier Chelsea-manageren.

(artikkelen fortsetter under videoen)

HTML EMBED
Get Adobe Flash player
addCustomPlayer('1llly6b4r2ttx1lnaknugkvgdw', 'C4473D7CA3E4464BB37427E0BB13D300', 'r4vietm40h5k1myd8ruo2j4yj', 575, 524, 'perf1llly6b4r2ttx1lnaknugkvgdw-r4vietm40h5k1myd8ruo2j4yj', 'eplayer14');

Det har også blitt snakket om landslagsjobben til Spania som en mulighet for Benitez. Hovedpersonen svarer på ryktene.

- Jeg har et godt forhold til Vicente, sier Benitez om den spanske landslagstreneren Vicente Del Bosque, før han fortsetter:

- Men jeg kan ikke utelukke at jeg kan være mannen som blir landslagssjef etter at Vicente drar. Det er noe jeg vil se på i fremtiden. For at det skal være mulig må jeg fortsette på det øverste nivået i fotballen, sier 52-åringen.

Må tåle kritikk
Spanjolen har kontrakt i Chelsea som går ut til sommeren. Han har fått en del kritikk i jobben, også fra egne fans. Benitez velger å trekke inn Liverpool-tiden som en grunn til at kritikken er såpass sterk.

- Mitt største problem er at jeg var manager for Liverpool og hadde suksess der. Det er noe jeg må leve med nå, sier manageren, som vant Champions League med Liverpool i sin første sesong på Merseyside.

Manageren mener også at det tette kampprogrammet gjør situasjonen vanskelig.

- Vi er det laget som har spilt flest kamper i hele Europa. Det er vanskelig å gjøre alle taktiske grep med så liten tid til rådighet, sier han.

Benitez legger til at hele hans fokus er på Chelsea.

- Jeg har kontrakt i Chelsea til slutten av sesongen og jeg skal gjøre alt jeg kan for å gi denne klubben mest mulig suksess. Jeg er den lykkeligste personen i verden når vi vinner kamper, sier Benitez.

Chelseas neste kamp er i torsdagens runde av Europa League. Kampen er mot Sparta Praha, der Chelsea har en 1-0-ledelse fra første kamp. Du kan følge den i NaLive.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.