*Nettavisen* Sport.

- Real Zaragoza takket nei til Martin Ødegaard

TAKKET NEI: Real Zaragoza takket nei til en låneavtale med Martin Ødegaard, hevder den spanske avisen Heraldo. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Real Madrid leter etter klubber for 16-åringen.

04.11.15 19:55

Sist uke hevdet den spanske avisen Marca at Martin Ødegaard ikke var fornøyd med tingenes tilstand i Real Madrid, der han trener med A-laget men spiller kamper for B-laget Castilla.

Avisen meldte at Ødegaard selv ønsket å bli lånt ut fra klubben for å få mer spilletid.

Nå hevder avisen Heraldo at den spanske nivå to-klubben Real Zaragoza har takket nei til et tilbud om å låne Martin Ødegaard fra Real Madrid.

Grunnen skal være at Ødegaard ikke passer inn i Zaragozas profil, skriver den spanske avisen.

Spiller uten 10-er

- Zaragoza spiller uten en såkalt 10-er, antakelig er det derfor det skrives «passer ikke inn i klubbens profil», sier C More-kommentator og La Liga-ekspert Petter Veland til Nettavisen.

Han ser ingen grunn til ikke å tro på nyheten som blir presentert i Heraldo.

- Det er alltid vanskelig å vurdere sannhetsgehalt, men Heraldo er lokalavisen og jobber tett inn mot klubben, sier han.

Attraktiv

Flere klubber i La Liga, samt enkelte klubber i Segunda Division, skal ha blitt kontaktet av Real Madrid med forespørsel om de ønsker å leie nordmannen som fikk sin seriedebut for A-laget til Real Madrid 23. mai i år, da han kom inn for Cristiano Ronaldo den siste halvtimen av hjemmekampen mot Getafe.

- Vil Real Madrid slite med å få leid ut Martin, dersom det er det de vil?

- Jeg tror ikke det mangler klubber som i utgangspunktet kunne tenke seg å prøve ham, men det har med timing, troppsammensetning, konkurranse, profil og så videre å gjøre. Det er mange faktorer som spiller inn, svarer Veland.

Beste nivå to-ligaen

Han tror Segunda Division kan være det rette nivået for Ødegaard å legge seg på.

- Det er høyt nivå i Segunda, sier han.

- Det er mange argumenter for at det er den beste nivå to-ligaen. Mange tradisjonsrike klubber med nedrykk for 1-4 år siden sliter med å nærme seg retur til La Liga. Vi er glade i å sammenligne Martin med typer som Halilovic og Asensio. De gjør det veldig bra i La Liga nå, men var innom nivå to først - i en høyere alder enn Martin, påpeker La Liga-eksperten.

Etter at Rafael Bentiez overtok sjefsstolen i Real Madrid i sommer, har ikke Ødegaard vært med i en eneste Real Madrid-tropp denne høsten.

I stedet har han spilt ni av elleve kamper for Castilla, som ledes av den franske fotballegenden Zinedine Zidane.

Om Ødegaard blir å finne på øverste eller nest øverste nivå i spansk fotball etter jul, er et åpent spørsmål.

- Jeg vil tro at Real Madrid vurderer begge muligheter, dersom det viser seg å stemme at utlån er en mulighet i januar, vurderer Petter Veland.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.