Gå til sidens hovedinnhold

- Rekdals raseri løftet oss

ULLEVAAL (TV 2 Nettavisen): Kjetil Rekdals raseriutbrudd sist uke var resepten for at Vålerenga igjen skulle vinne, mener Ardian Gashi. Søndag ble Gashi matchvinner - på sin 23-årsdag.

VÅLERENGA - HAM-KAM 2-0: - Det var viktig å vinne i dag for å henge med i toppen. Vi har ikke spilt opp mot vårt beste i det siste, men i dag hadde vi marginene med oss, sa Ardian Gashi til TV 2 Nettavisen etter kampen.

Kamputvikling og spillerbørs

Gashi dundret inn 2-0-målet et kvarter før slutt, et skudd som gikk via et Ham-Kam-ben og fullstendig utraderte keeper Svein-Inge Haagenrud.

Også 1-0-målet viste at marginene var med VIF. Kaptein Tom Henning Hovi scoret etter at ballen spratt opp og ned mellom tverrliggeren og målstreken før den landet i fanget på Hovi foran fire Ham-Kam-spillere.

- Var ute etter oss
Etter tapene for Sogndal i serien og Bærum i cupen, fikk spillerne så ørene flagret av trener Rekdal. Spillere ble rett og slett truet med sparken. Enkelte mente Rekdal gikk over streken, men Gashi synes det var det eneste rette.

- Han har vært knallhard mot oss i det siste, og det synes jeg er bra. Det har hjulpet oss at han har vært ute etter hver og en av oss. Humøret på trening blir bedre når vi vinner, og nå vet vi at spiller vi bra så har vi det hyggeligere sammen også, sa midtbaneterrieren.

Ikke på topp
Gashi er den første til å innrømme at han ikke har prestert opp mot sitt beste i det siste, men mot Ham-Kam viste han tegn til de solide taktene han viste spesielt mot Newcastle i vinter. Scoringen et kvarter før slutt var den beste bursdagspresangen han kunne få.

- Nå skal jeg hjem og feire med dama. Med god mat og kanskje litt massasje, hehe, sa Gashi.

Krever mer av spillerne
VIF-trener Rekdal var glad for at spillerne svarte på kritikken hans og løftet seg mot Ham-Kam. Nå er VIF på 3. plass i Tippeligaen før Branns kamp mandag.

- Det er min jobb å få maksimalt ut av hver spiller. Når hver spiller ikke er på topp hele tiden er det min feil. Det er det som har skjedd i det siste. Tilfredshet er en farlig greie i toppfotball, sa Rekdal til TV 2 Nettavisen.

Nå håper han at Oslo-laget vil begynne å vinne på bortebane også. Først da kan VIF, som er ubeseiret hjemme i år, bli et virkelig topplag, mener Rekdal.

- Vi har mye å hente på bortebane. Vi må jobbe med å få en enda bedre offensiv innstilling også utenfor Ullevaal, sa Rekdal, som fortsatt håper at klubben kan hente inn Skeid-spissen Daniel Braathen i løpet av sommeren.

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene