- Respekter spillet

Foto: Reuters/Scanpix

Det var Joey Bartons beskjed til Gervinho etter den dramatiske serieåpningen.

14.08.11 09:45

Newcastles hissigpropp, Joey Barton, er kjent for å være en ivrig twitrer, og midtbanespilleren lot glosene fly fritt etter den dramatiske serieåpningen mot Arsenal lørdag.

Les saken: Direkte rødt i debuten

- Livet er for kort til å irritere seg over fotball, var beskjeden Barton hadde til alle som offentlig kritiserte ham etter slåsskampen med Arsenals Gervinho.

Hard ut mot Alexandre Song Billong
Kampen var et sportslig gjesp. Få store målsjanser, 0-0 og poengdeling.

Serieåpningen var likevel preget av bøtter med dramatikk.

Urokråka Barton tente på alle plugger da Alexandre Song Billong stemplet ham - åpenbart med vilje, viste TV-bildene - og slapp unna dommerens kortstokk.

- Hvis det var jeg som hadde stemplet Song, ville folk ha hengt meg ut. Hvorfor er det greit når det er meg han stempler, skrev Barton på Twitter-profilen sin i går.

Ber Gervinho respektere spillet
Men det var ikke alle som hadde like mye flaks som Song Billong. Dommer Peter Walton delte ut hele åtte gule kort, og i det 76 minutt smalt det for alvor.

Barton mente Arsenal-debutanten Gervinho prøvde å filme seg til straffe, og stormet bort for å bråke med ivorianeren.

- Jeg har ikke trent hele sommeren for at han skal lure fra oss velfortjente poeng. Kanskje jeg skulle ha holdt meg unna, men å prøve og filme seg til straffe er idiotisk, og burde straffes med tre kampers utestengelse. Respekter spillet, var Bartons klare beskjed til Gervinho etter kampen.

Arsenals Jack Wilshere logget inn på Twitter, også han, og gjorde det klart hva han mente om Bartons oppførsel.

- Jeg mener Joey Barton oppførte seg dårlig i dag. Han burde ikke ha angrepet Gervinho på den måten. Slike ting bør ikke skje på fotballbanen.

- Ville bare belyse at han traff meg
Det oppsto heftig klammeri, som endte med at Barton lå på bakken og holdt seg til hodet. Gervinho hadde tydelig langet ut mot den hissige midtbanespilleren, men TV-bildene viste at Barton overspilte kraftig. Gervinho sendte av gårde et lite klask, mens Newcastle-spilleren i ettertid hevdet at han hadde fått en knyttneve i hodet.

Foto: Reuters/Scanpix

Walton valgte å gi Gervinho det røde kortet, mens Barton slapp unna med det gule.

- Hva vil folk at jeg skal gjøre - utveksle slag med Gervinho? Hvis du hever hånden mot en annen spillers ansikt, bør du bli sendt av. Dommeren gjorde jobben sin, skrev Barton i forsvarstalen på Twitter.

- Det er irrelevant om jeg la meg ned eller ikke. Han slo og fortjente å bli sendt av. Jeg ville bare belyse det faktum at han traff meg. Å stå oppreist og forsvare meg selv har tidligere kun ført med seg problemer, utdypet 28-åringen.

Foto: PA Photos/Scanpix

- Håper jeg nå har bevist min forpliktelse
At Barton har erfaring fra slåsskamper er ingen hemmelighet. Newcastle-spilleren ble nektet innreise i USA i sommer grunnet trøblete rulleblad, og før sesongen kom meldingen om at han var ferdig i Newcastle som følge av alt bråket.

Klubben gjorde imidlertid helomvending, og lørdag var Barton på banen i serieåpningen.

- Flott resultat og innsats av gutta i dag. Personlig håper jeg at jeg i dag har bevist min forpliktelse, hvis det var noen som tvilte, twitret han etter serieåpningen, og blidgjorde nok Newcastle-fansen med denne meldingen:

- Min jobb er å gjøre så godt jeg kan for laget, ikke å sørge for at Gervinho får bli på banen. Fotball er mer enn å sparke en ball.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.