RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
TRENGER FOLK: Manchester United-manager Louis van Gaal og hans assistent Ryan Giggs.
TRENGER FOLK: Manchester United-manager Louis van Gaal og hans assistent Ryan Giggs. Foto: Richard Sellers (PA / NTB scanpix)

- Reus, Vidal og Di Maria

Sist oppdatert:
Blir drømmene oppfylt eller knust?

Etter en lang sommer, med en rekke spennende signeringer, nærmer det seg nå slutten på overgangsvinduet. Det stenger ved midnatt den 1. september.

Noen klubber føler nok de ligger bra an med tanke på sommerhandelen og trenger ikke gjøre stort i løpet av de siste dagene. For andre haster det.

Manchester United er blant klubbene der det var ventet stor aktivitet på overgangsmarkedet denne sommeren, etter forrige sesongs sjuendeplass.

Så langt har Ander Herrera, Luke Shaw og Marcos Rojo kommet inn porten på Old Trafford og de fleste er enige om at Louis van Gaal trenger flere profiler.

Chelsea på den andre siden har fått inn folk som Francesc Fabregas og Diego Costa i en allerede sterk tropp. De blå fra London ser dermed råsterke ut.

Med de neste dagenes drama i tankene tok vi en kjapp runde med seks av de mest populære supporterklubbene til Premier League-lagene i Norge, for å finne ut hvilke forventninger de forskjellige klubblederne satt med akkurat nå.

United
Som ventet er det United-fansen som har de høyeste kravene.

- United trenger en ballvinner med god pasningsfot og en midtstopper. Dekningen bak er for svak, sier leder Bård Skaar Viken i Uniteds fanklubb.

Han drømmer også om et par reale storfisk nå på tampen av vinduet.

- En stjernesignering av typen Arturo Vidal, Marco Reus, eller Angel Di Maria hadde også vært morsomt, sier Viken videre på spørsmål fra Nettavisen.

United gikk på et forsmedelig tap mot Swansea i ligaåpningen og det var tydelig at klubben trenger bedre dekning på flere plasser. Klubben har blitt koblet med en rekke storstjerner i hele sommer, men lite har skjedd.

Også storavisen Telegraph i England har tatt en nærmere titt på hva de mener United trenger å sikre seg. Der er spillerkravene enda høyere.

«United trenger spillere alle steder, kanskje bortsett fra i nummer ti-rollen. Stoppere og en venstre back bør prioriteres med tanke på skadesituasjonen i klubben. En sentral midtbanespiller er også viktig», skriver avisen.

Tottenham
En annen klubb som kanskje litt overraskende har forholdt seg rolig på overgangsmarkedet er Tottenham. Laget fra London brukte store penger sist sesong, og selv om flere av spillerne ikke slo til som ventet, er nok håpet at den nye manageren, Mauricio Pochettino, skal få mer ut av stjernene.

ØNSKET: Mateo Musacchio.

Folk som Paulinho, Moussa Dembele, Erik Lamela, Vlad Chiriches og Roberto Soldado er nok noen av dem fansen håper skal bli bedre under ny ledelse.

Spurs har styrket forsvaret i sommer med folk som Ben Davies, Eric Dier og DeAndre Yedlin (lånes ut igjen). Keeper Michel Vorm er også på plass fra Swansea.

Nå drømmer de norske supporterne om en stopper før vinduet stenger.

- Uten at det er et absolutt «must», kan en topp midtstopper virke passende. Mateo Musacchio fra Villarreal nevnes, sier Vidar Edell til Nettavisen.

Han er supporterleder i Tottenhams venner og vet nok godt at Musacchio har blitt heftig koblet med Spurs. Enn så lenge er det likevel usikkert om det blir noen handel, siden Villarreal gjerne helst vil beholde midtstopperen.

The Telegraph mener følgende om Tottenhams behov:

«Pochettino er desperat etter å sikre seg Morgan Schneiderlein (midtbane, Southampton). En sentral midtbanemann vil forbedre laget. Videre trenger Spurs en ving som kan erstatte Aaron Lennon og en klassespiss».

Chelsea
At Chelsea er i ferd med å legge en god sommer på overgangsmarkedet bak seg, er det liten tvil om. Diego Costa og Francesc Fabregas har allerede vist seg fram. Costa scoret i ligaåpningen mot Burnley, mens Fabregas herjet og vartet opp med to målgivende. Keeper Thibaut Courtois er også tilbake i blått.

Backen Luis Filipe er også en spennende nyerverving, mens Didier Drogba kan være nyttig. Det at Chelsea har fått inn store penger på salg av spillere som Romelu Lukaku (Everton) og David Luiz (PSG) gjør det hele enda bedre.

I Chelseas norske supporterklubb har de lite å utsette på overgangene.

- Vi mener Chelsea er ferdighandlet, og syns Jose Mourinho har handlet godt med Filipe Luis, Cesc Fabregas og Diego Costa, sier leder Jon Banggren.

- Skulle vi ønsket oss noe mer, måtte det vært en spiss til, eller så skulle vi beholdt Demba Ba. Vi tror Fabregas og Costa vil gi laget det lille ekstra sammenlignet til i fjor, sier lederen for Chelsea-supporterne til Nettavisen.

The Telegraph virker ganske så enige med de norske Chelsea-supporterne, fordi avisen har ikke kommet med noen forslag til forbedringer i stallen.

Arsenal
En annen klubb som også har handlet spennende i sommer er Arsenal. Storstjernen Alexis Sanchez har vært londonklubbens kronsignering.

DRØM: Sami Khedira.

Mathieu Debuchy, David Ospina og Calum Chambers kan også vise seg å være solide forsterkninger, men klubben har nok også fortsatt noe ugjort.

Det snakkes om at manager Arsène Wenger ser for seg nye spillere både på stopperplass og på midtbanen. Det er de norske supporterne enig i.

- Jeg håper på en midtstopper og defensiv midtbanespiller. Sami Khedira hadde vært strålende, sier supporterleder Bjørn Furuheim til Nettavisen.

- Jeg drømmer også om en spiss i verdensklasse, legger han til.

The Telegraph har en lignende forventning i sin korte Arsenal-analyse.

«Arsenal trenger ytterligere bredde i midtforsvaret. Det ser tynt ut med erfarne back up-spillere der. De trenger også et alternativ til Mikel Arteta i den defensive midtbanerollen», mener den engelske avisen om londonklubben.

Man City
Etter at rike eiere har gjort Manchester City til én av verdens fremste klubber, har det kommet og gått mye gjennom porten på Etihad. Sist sesong gikk Manuel Pellegrinis menn til topps i Premier League, med en råsterk stall.

Det virker som manageren fortsatt mener stammen i denne stallen er god nok til å gjenta bedriften denne sesongen, samt hevde seg i Champions League.

City har riktig nok handlet i sommer, men fokuset har hovedsakelig vært på å styrke bredden i troppen, framfor å hente de aller største stjernene.

Den spennende midtstopperen Eliaquim Mangala har kommet inn for store penger. I tillegg har City kjøpt Willy Caballero, Fernando, Bacary Sagna (kom gratis), Bruno Zuculini og veteran Frank Lampard (kommet inn på lån).

Ingen sentrale spillere har blitt solgt, men det er ventet at City vil sende enda flere av sine stallfyllspillere ut før overgangsvinduet stenger i september.

I Citys norske supporterklubb anser man seg som ferdighandlet når det gjelder spillere inn på laget.

- Jeg tror de fleste av oss mener den siste brikken kom på plass med Mangala. For Pellegrini sin del, ser det ut som det viktigste er å trimme troppen ned. Micah Richards, Matija Nastasic, John Guidetti og Scott Sinclair har fått beskjed om at de kan dra, sier talsmann Ole Fuglestad til Nettavisen.

The Telegraph tror heller ikke de lyseblå handler mer i sommer.

KOBLES: Blir Mario Balotelli Liverpools nye spiss?

«Det er lite trolig at Pellegrini handler flere nå. Financial Fair Play, eller ikke, City har minst to spillere for hver posisjon på banen. Det er noe Pellegrini liker, selv om skader tidlig i sesongen kan forandre det synet».

Liverpool
En av de mest aktive klubbene i sommerens overgangsmarked er Liverpool. De røde har solgt superstjernen Luis Suarez, men også styrket en del.

Den tidligere Southampton-trioen Adam Lallana, Dejan Lovren og Rickie Lambert er alle gode tilvekster. Spanske Alberto Moreno er også spennende, mens backkollega Javier Manquillo har et stort potensial. Lazar Markovic har det gått gjetord om i mange, mange år og han kan fort bli en komet på balløya.

I tillegg er spissfunnet Divock Origi hentet og lånt ut igjen til Lille, mens midtbanemann Emre Can er en kar mange gleder seg til å se i aksjon iført rød trøye.

Manager Brendan Rodgers er likevel klar på at han ønsker en spiss.

Avisen The Telegraph er helt enig med Liverpool-manageren.

«De trenger en ny spiss, en med X-faktor. De kan ikke vente at Daniel Sturridge skal gjøre alt på egen hånd, om de skal kjempe om tittelen».

Overgangsvinduet stenger altså ved midnatt 1. september.

P.S. Liverpools norske supporterklubb har ikke besvart Nettavisens henvendelse.

Se alle overgangene i Premier League her!

Her kan du følge dramatikken i overgangsvinduet direkte!


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere