*Nettavisen* Sport.

- Riise betaler gjelden sin

John Arne Riises rådgiver mener gjeldssituasjonen er uheldig, men sier at Riise vil gjøre opp for seg.

12.09.05 17:36

Fredag skrev TV 2 Nettavisen at Liverpool-proffens heleide selskap sliter med en betalingsanmerkning på 7,5 millioner kroner.

Senere på dagen avsluttet John Arne Riise samarbeidet med manager og agent Einar Baardsen, som også står registrert som styrevara i selskapet.

Nå bedyrer 24-åringens økonomiske rådgiver at kravene som er rettet mot Riise Invest AS blir dekket. Gjelden i selskapet var i slutten av 2003, som er det siste innleverte regnskapet, på 17,6 millioner.

- Ingen konkursfare
- John Arne har soleklart uttrykt at han kan og vil rydde opp i det her. Vi ønsker å få til avtaler med kreditorene det gjelder og få til en bra betalingsordning så snart som mulig, sier advokat og partner Arne Steen i advokatfirmaet Simonsen Føyen.

- Står selskapet i fare for å gå konkurs?

- Nei. John Arne har såpass store inntekter at han kan ta seg av dette. Han har ingen grunn til å sove dårlig om natten på grunn av det.

Manglende kontroll
- Hva er omfanget av kravene Riise har rettet mot seg?

- Jeg vil ikke si noe om størrelsen på kravene, men vi ser ikke noe dramatikk i dette her.

- Hvordan vil du beskrive gjeldssituasjonen?

- Kontrollen har kanskje ikke vært så god som den burde være. Det er særlig når man ikke følger så godt med selv at det blir slik. Det er jo litt kjedelig når du ikke får det til og investeringene ikke kaster av seg og det blir tap. Atleter har en karriere som kanskje varer til man blir 35 år. Da opplever de fleste dramatisk inntektsnedgang og det gjelder å ha bygd seg opp en formue.

Anbefalt av Baardsen
- Er det aktuelt å vurdere rettslig forfølgelse av eks-manager Einar Baardsen?

- Det er et langt sprang fra uheldige investeringer til noe som ikke er lovlig, og vi har ikke holdepunkter for å mene at dette er noe annet enn dårlige investeringer. Det var for øvrig Baardsen som anbefalte John Arne Riise å ta kontakt med oss fordi han så at situasjonen var uheldig, sier advokat Arne Steen.

Han forteller at betalingsanmerkningen på 7,5 millioner stammer fra lån som er tatt opp for å dekke selskapets gjeld. Steen vet ikke når regnskapet for Riise Invest AS vil bli innlevert, og sier at han ikke har noe med selve selskapet å gjøre.

John Arne Riis har også knyttet seg til rådgiverselskapet Sportsavings AS, hvor blant annet eks-sandvolleyballproff Jan Kvalheim er ansatt som rådgiver.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.