RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Riise, du kan ikke gjøre noe slik!

FILMET: Her mister John Arne Riise ballen og forsøker å redde seg inn ved en åpenlys filming. Rett etterpå scoret Viking.
FILMET: Her mister John Arne Riise ballen og forsøker å redde seg inn ved en åpenlys filming. Rett etterpå scoret Viking. Foto: Skjermdump (TV 2)
Sist oppdatert:
Aalesund ledet mot Viking, men så klønet John Arne Riise det til.

AALESUND - VIKING 1-2:

Viking snudde kampen og vant 2-1 mot Aalesund på Color Line Stadion søndag kveld, men det er én ting som kommer til å bli husket ekstra godt.

Riise-filming

Da Aalesund ledet 1-0 to minutter før pause, klønet nemlig John Arne Riise det voldsomt til for seg selv og laget.

Aalesund-profilen hadde ballen på 25 meter da han prøvde å vende opp, men i stedet ble han satt under press og mistet ballen.

Da valgte Riise å forsøke seg med det som lignet på en åpenbar filming, men dommeren lot seg ikke lure. Dermed kunne Viking enkelt sette inn 1-1 ved Mathias Bringaker (19).

- Riise, du kan ikke gjøre noe slik, for der er du på ditt svakeste. Du kan ikke dra frem sånt i den posisjonen der, sier tidligere Aalesund-spiller Amund Skiri på TV 2.

Den tidligere landslagsspilleren hadde god tid på seg til å klarere ballen, men valgte altså å prøve på noe annet.

Jahn Ivar «Mini» Jakobsen er heller ikke imponert.

- John Arne kastet seg. Hadde dette skjedd i motstanderens straffefelt hadde han fått gult kort for filming. Men dommer Døvle vurderte det som straff nok å være skyld i at Viking scoret, sa Mini på TV 2.

Riise: - Min skyld

Selv sier John Arne Riise dette om situasjonen som førte til Vikings utligning:

- Jeg føler jeg har kontroll, men vender og mister ballen. Det er sånn som ikke skal skje. Det er surt det skjer rett før pause, og jeg tar på meg full skyld for den.

- Skulle du hatt frispark, spurte TV 2s Jon Hartvig Børrestad.

- Nei, jeg vet ikke. Det spiller ingen rolle, sier Riise.

Riise var også ute på Twitter og beklaget oppførselen sin.

Klikket etter kampen

Etter kampen var Riise lynende forbannet. TV 2 filmet han mens han gikk av banen i sinne.

- Fy faen, for en fittedommer, skrek Riise før han forlot banen.

I spillertunellen sparket han til veggen rett ved siden av en frivillig, før han fulgte opp med å rette pekefingeren mot ansiktet til den skremte eldre herremannen.


- Ikke pene ord han bruker om dommeren, spør Børrestad Aalesund-trener Trond Fredriksen.

- Fotball er lidenskap, og noe vi begynte med som barn og elsket. Det betyr noe, og det gjør vondt når man taper fotballkamper. Da er det mye frustrasjon som skal ut, og det kom på disse TV-bildene, sier Aalesund-treneren.

LES OGSÅ: Riise-plan får eksperter til å riste på hodet

Riise har fått en sentral midtbanerolle i Aalesund, og TV 2s ekspertpanel mener den rutinerte fotballprofilen ikke kommer til sitt ess i den rollen.

- Han er ingen playmaker. Han er ingen stor ballbehandler. Han er adskillig bedre på venstresiden der han mer tid og plass. Hvis han skal inn i Aalesund og diktere spillet sentralt kun fordi han har vært rundt om i verden i mange år, da kan det komme feil som dette. For det går fort i Tippeligaen også, sier Jesper Mathisen på TV 2.

Riise avsluttet for øvrig kampen som midtstopper.

FÅR KRITIKK: John Arne Riise tok også selvkritikk etter tabben i forkant av 1-1.


Kjell Jonevret overrasket i laguttaket da han ga unge Mathias Bringaker (19) sjansen fra start på bekostning av Patrick Pedersen.

Men det var motstanderens spiss som fant nettmaskene først. Franck Boli løp seg fri på en stuss etter et langt John Arne Riise-kast, og da han fikk muligheten var han iskald og satte inn 1-0 for hjemmelaget.

Det var årets første scoring for mannen som skal erstatte fjorårets Aalesund-toppscorer Leke James.

Etter en snau halvtime var Boli involvert igjen. Eldstebror Riise fant spissen med en flott pasning, og Boli ble lagt i bakken av en Viking-forsvarer. Men dommer Trond Ivar Døvle vinket spillet videre til store protester.

- Det må være straffe, utbrøt Mini Jakobsen på TV 2 etter situasjonen.

Trolig skulle Boli vært avblåst for hands ved mottaket av pasningen, men heller ikke det fikk Døvle med seg.

- Dommeren gjør to feil, sa Jesper Mathisen i TV2-studioet.

LES OGSÅ: Detaljert kampreferat

Tre minutter før pause var det Bringakers tur til å score. Han stjal ballen da Riise klønet det til, og 19-åringen var kald da han satte inn utligningen for Viking.

Etter 56 minutter hadde Viking snudd kampen. Suleiman Abdullahi løp seg fri og gjorde ingen feil da han satte inn 2-1 for Kjell Jonevrets menn.

Aalesund tok mer og mer over spillet etter 2-1-scoringen, men Viking holdt unna og vant fortjent.

Nå venter midtukerunde for de to lagene. Viking møter Brann i Stavanger onsdag, mens Aalesund møter Lillestrøm på Åråsen dagen etter.

NB: Her finner du mer om helgens fotballkamper.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere