RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Rikard Norling tjener åtte ganger så mye som Vegard Hansen. Man lurer jo på hva man betaler for her i livet

ÅRETS TRENER: TV 2s fotballekspert Ivar Hoff mener at Mjøndalens Vegard Hansen er årets trener i norsk fotball.
ÅRETS TRENER: TV 2s fotballekspert Ivar Hoff mener at Mjøndalens Vegard Hansen er årets trener i norsk fotball. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Ivar Hoff mener Vegard Hansen er årets trener i Norge.

Lørdag kveld vant Mjøndalen 4-1 over Bærum, og endte opp som det seirende laget i en ulidelig spennende kvalifiseringskamp i Buskerud.

Utligningen til Mjøndalen kom først to minutter på overtid i andre omgang, men i ekstraomgangene var det ingen tvil: Mjøndalen scoret tre ganger, og sikret seg retten til å møte Brann i siste runde av kvalifiseringen til Tippeligaen 2015.

Uansett hvordan det måtte ende i de to kampene, er Mjøndalen-trener Vegard Hansen årets trener i Norge.

Det mener i hvert fall TV 2s fotballekspert Ivar Hoff.

- Følger ikke nok med

- Det Vegard Hansen har gjort der nede, det han har gjort i Mjøndalen med de ressursene, det gjør at han så til de grader fortjener å vinne prisen for årets trener, sier Hoff til Nettavisen.

- Men de som plukker ut vinneren, følger kanskje ikke godt nok med, legger han til.

Som kjent stakk Molde-trener Tor Ole Skullerud av med Kniksen-prisen som årets trener denne uka, mens vi i Nettavisen kåret Odd-trener Dag-Eilev Fagermo til årets trener i Tippeligaen.

Men TV 2-eksperten mener altså at Vegard Hansen er mannen som fortjener mest ære.

- Jeg er så imponert over Mjøndalen. Folk snakker om Skullerud og Solskjær, men du må se hva du har av ressurser, og hvordan det skapes kvalitet og identitet av de ressursene de har i Mjøndalen, mener Hoff.

- Vegard Hansen får en større og større plass i mitt hjerte. Jeg husker ham som spiller, og han var ikke all verden der, humrer han.

Trent begge lag

Han er i Spania når Nettavisen snakker med ham, men så hele kampen mellom Mjøndalen og Bærum på lørdag. Skjebnen skal ha det til at Mjøndalen nå møter Brann i kvalifiseringen til Tippeligaen.

Ivar Hoff har trent begge lag - Mjøndalen i fire år over tre perioder fra 1978 til 1986, og Brann i 1979.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

KRITISK: Ivar Hoff er kritisk til jobben Rikard Norling har gjort i Brann.


- Hjertet mitt sier Mjøndalen, det er det ingen tvil om. Jeg var fire år i Mjøndalen, og jeg ble så glad i den klubben. Men hjernen sier Brann, svarer Hoff, på spørsmålet om hva han tror om de to oppgjørene.

- Det blir Vegard Hansen versus Rikard Norling. Mjøndalen er oppe på nivå med Brann. Og Norling tjener seks til åtte ganger mer enn hva Hansen gjør. Man lurer jo på hva man betaler for her i livet, sier en Norling-kritisk Hoff.

- Å benke Erik Huseklepp, min favorittspiller, er å diskvalifisere seg selv til trenerjobben i Brann, mener han.

Sjanseløse over to kamper

Han poengterer at Mjøndalen har rystet Brann tidligere (vant cupkampen i tredje runde i fjor med 2-1 på Brann stadion), og at buskerudlaget ikke har noe å tape før de to kvalikoppgjørende. Det har imidlertid Brann.

- Men for meg vil tippeligalaget alltid være favoritter. Når du ikke rykker direkte opp fra 1. divisjon, skal du egentlig ikke ha noe i Tippeligaen å gjøre, rent kvalitetsmessig. Laget tredje sist på tippeligatabellen skal kunne banke dem, mener han.

- Hva tror du? legger han til, henvendt til journalisten.

- Nå er det ikke jeg som er eksperten her...

- Å, kom igjen.

- Hadde det vært én kamp, ville jeg ha større tro på Mjøndalen. Men over to kamper skal jo Brann være bedre.

- Faen heller, at du sa det! utbryter TV 2-profilen.

- Jeg er hundre prosent enig, jeg skulle si akkurat det samme. Akkurat det er veldig godt sagt. Det er korrekt. Færøyene kan vinne én gang av x antall kamper mot Hellas, men ikke to, sier Hoff, og tenker på sjokkseieren til Færøyene borte mot Hellas i EM-kvalifiseringen på fredag.

- Mindre flaks og tilfeldigheter

Når Nettavisen snakker med Mjøndalen-kaptein Ulrik Arneberg, er han bare delvis enig.

- Jeg har ikke tenkt noe på det, egentlig. Jeg vet ikke om det er en fordel eller ulempe. Når det spilles over to kamper, er det mindre lagt opp til flaks og tilfeldigheter. Det beste laget skal på en måte gå videre, fordi man får to muligheter til å vise at man er best. Kanskje det er en fordel Brann, som skal være det beste laget, innrømmer han.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

JUBEL: En fullsatt Mjøndalen stadion kunne til slutt juble over forlenget tippeligadrøm for hjemmelaget.


At Mjøndalen kan slå Brann over to kamper, er uansett ingen umulig oppgave.

- Det er klart vi kan klare det, selv om jeg tror at sjansen for at det skjer ikke er veldig stor, sier Arneberg.

- Surrealistisk

Mandag starter forberedelsene til de to Brann-kampene for Mjøndalen-laget, som knapt har hatt noen større dager i moderne fotballhistorie enn lørdagens elleville fotballkamp mot Bærum.

- Det var helt surrealistisk, på en måte. Du gir ikke opp, men når vi stanger såpass mye og er så langt på overtid, går lufta litt ut. Vi prøver selvfølgelig likevel, og når vi scorer er det selvfølgelig en super følelse. Det utløser alt mulig av følelser, sier Mjøndalen-kapteinen.

Nå blir sesongen forlenget med ytterligere to kamper. Det er helt greit for Arneberg ikke å ta ferie ennå.

- Dette er en grei erstatning, sier han.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere