RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Rodgers har alle spillernes fulle støtte

PRESSET: Brendan Rodgers er presset om dagen.
PRESSET: Brendan Rodgers er presset om dagen. Foto: Mike Egerton (Pa Photos)
Liverpool-manager Brendan Rodgers har vært i hardt vær de siste ukene. Nå slår spillerne ring rundt sjefen.

Fire tap og én uavgjort på de siste fem kampene i alle konkurranser, og 12. plass i Premier League etter like mange serieomganger, er fasiten på Anfield ved inngangen til den hektiske julemåneden.

Kritikerne har for lengst begynt å kvesse knivene og mye av skytset rettes mot manager Brendan Rodgers.

Foran lørdagens ligamøte med Stoke tas imidlertid nordiren i forsvar av sine egne elever. Joe Allen er ikke ett sekund i tvil om at Rodgers er rett mann som sjef på Liverpool-skuta.

– Brendan håndterer dette helt fint. Han ville ikke ha vært Liverpool-manager dersom han ikke taklet jobben, sier midtbanespilleren.

– Han har alle spillernes fulle støtte og vet det selv. Nå er det opp til oss spillerne å snu dette, tilføyer han.

Tung statistikk

Tre poeng hjemme mot Stoke lørdag vil være en etterlengtet opptur. Samtidig vil en seier bidra til å pynte på lagets magre statistikk så langt i sesongen.

Bare én gang tidligere i Premier League-historien har Liverpool hatt så få poeng som 14 etter 12 serieomganger. I 1992-93-sesongen sto laget med 13 poeng på samme tidspunkt.

Mannskapet til Brendan Rodgers har i tillegg sluppet inn 18 mål på 12 kamper så langt. Det gir 1,5 mål per kamp – klubbens verste snitt noensinne, ifølge statistikkselskapet Opta.

Kampprogrammet de neste ukene gir imidlertid håp om en opptur. Etter lørdagens møte med Stoke følger kamper mot Leicester og Sunderland, som bare har fire seirer til sammen så langt i sesongen.

Joe Allen vedkjenner at det hviler et visst press på samtlige aktører på Anfield i øyeblikket.

– Som profesjonell fotballspiller håndterer man alltid press og forventninger. Vi har ikke fått noen ideell start på sesongen, men jeg har tro på at vi har kvaliteter nok i laget til å snu dette, sier han.

Skader og sykdom

Med hensyn til skader må Liverpool fortsatt klare seg uten Daniel Sturridge en tid framover. Mario Balotelli har i tillegg slitt med en lyskeskade den siste tiden og er usikker til lørdagens kamp.

Lyspunktet på topp er at Rickie Lambert har benyttet sjansene han har fått den siste tiden godt. Mål i de to siste kampene er fasiten for spissen som ble hentet fra Southampton før årets sesong.

Stoke-manager Mark Hughes har også utfordringer når han skal komponere lørdagens startoppstilling. Viktige Victor Moses er blant annet ute til på nyåret med en lårskade, og de siste dagene har et virus herjet i Stoke-leiren.

Torsdag var både keeper Asmir Begovic og forsvarsspiller Geoff Cameron borte fra trening med sykdom, og Phil Bardsley ble i tillegg sendt hjem med tegn til det samme.

En rekke spillere i klubbens ungdomsavdeling skal også ha blitt syke. (©NTB)

LES OGSÅ:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere