- Rodgers kunne vært i Real Madrid

UNDER PRESS: Liverpool-manager Brendan Rodgers.

UNDER PRESS: Liverpool-manager Brendan Rodgers. Foto: Peter Byrne (Pa Photos / NTB scanpix)

Liverpool-sjefen får støtte.

26.09.15 14:02

Liverpool-manager Brendan Rodgers er under massivt press om dagen. Den røde klubben har fått en treg åpning på sesongen og misnøyen med den nordirske sjefen vokser stadig, spesielt blant utålmodige fans.

Etter 1-1 hjemme mot Norwich i ligaen sist helg og en nestenkatastrofe mot Carlisle i midtuken, er kun seier godt nok mot Aston Villa lørdag.

Der står Rodgers ansikt til ansikt med en annen manager som er under press om dagen, nemlig Tim Sherwood. Den tidligere Blackburn-helten gjorde en god jobb med Birmingham-klubben forrige sesong, men har mistet en rekke profilerte spillere og sliter nå i Premier League.

Villa har kun fire poeng etter seks kamper. Sherwood har slik sett forståelse for det Rodgers nå opplever. Sherwood opplevde noe lignende da han var manager i Tottenham for en tid tilbake.

- Real Madrid
Villa-sjefen mener Liverpool er heldig som har Rodgers.

- Etter sesongen der Liverpool ble nummer to, kunne Liverpool fort ha mistet Rodgers til en annen klubb. Liverpool er selvsagt en stor klubb og de ville gjort hva som helst for å beholde Rodgers, men han kunne nok fort endt opp i Real Madrid, også, sier Sherwood ifølge Daily Mail.

- Han kunne vunnet ligaen med Liverpool på, ja, gud vet hvor mange år. Han ville vært det heteste navnet i fotballverdenen, sier Villa-sjefen.

Liverpool ble som kjent nummer to i Premier League i 2013/14-sesongen, anført av en Luis Suarez som var helt ustoppelig på topp.

Da Suarez reiste til Barcelona, begynte problemene for alvor for Liverpool og Rodgers. Comebacket i Champions League sist sesong ble et mareritt og 2014/15-sesongen endte med en svak sjetteplass i ligaen.

Klikk på bildet for å forstørre.

FORSTÅELSESFULL: Tim Sherwood. Foto: Lindsey Parnaby (Afp / NTB scanpix)

Så langt denne sesongen er Liverpool nummer 13 i Premier League. Rodgers og hans menn har tatt åtte poeng på seks kamper.

- Ting snur fort
Poengfangsten i seg selv er ikke så ille, med tanke på Liverpools svært tøffe kampprogram innledningsvis, men det som bekymrer fansen mest, er at fotballen som leveres av de røde er dårlig og fantasiløs. Det at nye, dyre spillere heller ikke får mye tillit av manageren, øker frustrasjonen.

- Dette er et godt eksempel på hvor fort ting snur i fotball. En uke er lenge i fotball, et år er evigheter. Rodgers har ikke blitt en dårlig manager sånn plutselig, men siden de var så nære ligatittelen, så øker presset. Det er slik fotballen er, dessverre, mener Aston Villas manager.

Sherwood tror at Rodgers vil lande på beina, selv om det skulle ende med sparken i Liverpool. Han forteller at de to prater mye sammen.

- Det er bare i England at du får et dårlig rykte når du får sparken et sted. I andre land er det ikke slik. Der er det å få sparken en del av gamet. Jeg har hus ved siden av Brendan i Spania og vi snakker mye sammen der. Han kommer seg nok gjennom dette. Han er en god manager og han vet hva han vil. Jeg har troen på ham, sier managerkollegaen.

Møter Villa
De siste dagene har det svirret masse rykter om at Carlo Ancelotti og Jürgen Klopp er aktuelle kandidater til å erstatte Rodgers.

Fredag meldte italienske medier at Walter Mazzarri, tidligere Inter- og Napoli-trener, var på plass i Liverpool for å diskutere en mulig jobb.

Liverpool møter Aston Villa klokken 16. Kampen sendes ikke på TV 2, men du kan følge den minutt for minutt i Nettavisens livesenter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.