RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Rodgers-sparking kan bli grisedyrt


KAN HÅVE INN: Brendan Rodgers har krav på store penger fra Liverpool.
KAN HÅVE INN: Brendan Rodgers har krav på store penger fra Liverpool. Foto: Jon Super (Ap / NTB scanpix)
Kan ha krav på over 100 millioner kroner.

Søndag kom beskjeden om at Brendan Rodgers er ferdig som manager i Liverpool. Han fikk sparken i timene etter 1-1-kampen mot Everton.

Skal man tro storavisen The Telegraph kan dette bli en svindyr affære for Liverpool.

Rodgers skrev nemlig ny kontrakt med Liverpool etter den svært gode 2013/14-sesongen og skal ha hevet en ganske bra lønn hos Anfield-klubben.

I likhet med klubbens spillere skal Rodgers også ha hatt flere prestasjonsbaserte bonuser tilknyttet denne kontrakten.

42-åringen kunne utløst disse bonusene ved å lede Liverpool til en topp fire-plassering eller ved å vinne et trofé.

Over 100 millioner
Fenway Sports Group (FSG), som eier Liverpool, skal imidlertid ikke ha tatt høyde for at Rodgers skulle få sparken midt i sesongen. Når han nå måtte gå allerede i oktober, skal han ifølge Telegraph ha rett på alle bonuser som i utgangspunktet skulle være prestasjonsbasert.

Det skal være snakk om rundt fem millioner pund per år. Det tilsvarer omtrent 63 millioner norske kroner etter dagens kurs. Med snaue tre år igjen av kontrakten, betyr dette at nordiren kan kreve Liverpool for over 10 millioner pund i kompensasjon.

Med andre ord godt over 100 millioner norske kroner.

Liverpools eiere skal ifølge Telegraph ikke være interessert i å betale ut så mye og ønsker enighet med 42-åringen om en kompensasjonspakke på rundt sju millioner pund.

Kilder nær Rodgers hevder likevel at manageren ikke skal være interessert i å ta til takke med mindre penger enn hva han har krav på.

Rodgers skal ikke ha det travelt med å komme seg tilbake på trenerbenken og vil være tålmodig i forhandlingene med sin gamle klubb.

Dyr skilsmisse
Den tidligere Liverpool-sjefen vil kun ta seg en ny jobb hvis det skulle dukke opp et rett tilbud og Rodgers føler fortsatt han kan lede en toppklubb i England.

Det at nordiren nylig gikk gjennom en skilsmisse, der det i etterkant har vært en tvist mellom han og eks-kona Susan, verdt mange millioner pund, er en annen grunn til at Rodgers gjerne ønsker full pott i kompensasjon fra Liverpools eiere.

Det er ventet at tyske Jürgen Klopp er førstevalget til å erstatte Rodgers på Anfield. Flere medier hevder mandag at Liverpool vil ta kontakt med Klopp innen kort tid.

Carlo Ancelotti og Frank De Boer er andre populære kandidater.

Rodgers kom til Liverpool fra Swansea i 2012 og erstattet Kenny Dalglish i jobben. Nordiren hadde tidligere vært i klubber som Watford, Reading og Chelsea.

Ingen trofeer
Høydepunktet i Liverpool-karrieren hans var den utrolige 2013/14-sesongen der de røde til slutt ble nummer to.

Laget scoret, anført av Luis Suarez, 101 mål i ligaen den sesongen.

Til tross for dette endte Rodgers opp uten trofé i sin Liverpool-tid.

42-åringens jobb skal etter sigende ha vært usikker allerede etter forrige sesong, men han fikk likevel én siste sjanse til å snu på flisa.

Det har han altså ikke klart.

Nå blir en ny managers jobb hovedsakelig å forvalte den nåværende Liverpool-troppen på en bedre måte enn det Rodgers har gjort den siste tiden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere