*Nettavisen* Sport.

- Ronaldo sto og kikket på Ødegaard

LOT SEG IMPONERE: Cristiano Ronaldo skal ha studert Martin Ødegaard nøye på trening. Foto: Montasje (NTB scanpix)

Martin Ødegaard (16) skal ha fascinert superstjernen da han trente med Real Madrids førstelag.

16.01.15 15:19

Det norske vidunderbarnet trente som kjent med Real Madrid forrige uke.

Norges fremste La Liga-ekspert Petter Veland har via sin kontakt i den spanske avisen Marca fått tilgang til hittil ukjent informasjon om den mest omtalte treningsøkten hittil i 2015.

Det skal ha vært en litt spesiell treningsøkt der mange B-lagsspillere deltok, inkludert dem som ikke hadde startet kampen mot Atletico Madrid kvelden før. Real Madrid tok seg derfor ikke bryet med å kaste ut alle journalistene fra treningen.

- Lange blikk fra Ronaldo
En Marca-journalist fikk derfor være til stede på treningen. Han har nå delt noen drypp av det som skjedde med C Mores Petter Veland.

Klikk på bildet for å forstørre.

FIKK INFO: Petter Veland Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)

- Journalisten la merke til at Cristiano Ronaldo flere ganger hadde hatt lange blikk og fulgte nøye med når Ødegaard hadde ryggen til, sier Veland til Nettavisen.

- Ronaldo hadde studert ham og hatt et uttrykk i ansiktet som minnet om overraskelse og beundring, og gjerne etter at Ødegaard hadde vært involvert i spillsekvenser og teknikksekvenser og vist frem venstrebeinet. Det var en type ting han (Velands informant) ikke hadde lagt merke til før, forteller C More-eksperten videre.

Superstjernen var rett og slett fascinert av den norske 16-åringen.

- Det er sånn jeg har fått det forklart, Ronaldo var fascinert av Ødegaard. Han hadde langt blikk, i positiv forstand.

I likhet med flere andre, skal Velands informant ha fortalt at Ødegaard klarte seg meget bra på treningen.

- Han var veldig, veldig bra. Samtidig var det en type treningsøkt som ikke satte så store krav, det var ikke en høy-intensitetsøkt med utfordrende øvelser, men samtidig nok til å bevise at han har noe å fare med. Det var høy treffprosent og få balltap, sier Veland, og legger til:

- Det de ble mest imponert over, sånn jeg forsto det, var at det så ut som en hvilken som helst trening for ham. Det var ikke noen høye skuldre eller beskjedenhet, han viste at han hadde lyst til å være med.

Kan utsette presentasjon
Torsdag kveld meldte VG at Martin Ødegaard må gå på krykker noen dager etter at legen gjorde et lite inngrep i en vond tå.

Det kan få konsekvenser for en eventuell presentasjon som Real Madrid-spiller, tror Veland.

- Jeg er usikker på hvordan dette kan endre dynamikken i en eventuell tidsplan om å offentliggjøre det denne uka, slik Marca spekulerte i. Da begynner de å få dårlig tid. Jeg vil tro, hvis Ødegaard blir enig med Real Madrid om kontrakt, skal han gjennom både legesjekk og presentasjon. Da er det lite gunstig å hoppe rundt på krykker. Det kan ha gjort at ting er utsatt i en uke, spekulerer Veland.

Klikk på bildet for å forstørre.

LEDIG PLASS: Her skal Martin Ødegaard sitte om han får draktnummer 16. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)


På en pressekonferanse i forkant av Gullballen-utdelingen, fikk Cristiano Ronaldo spørsmål om hva han synes om Ødegaard.

- Hvilken spiller? svarte Ronaldo spøkefullt.

Journalisten som stilte spørsmålet fulgte opp og stilte spørsmålet en gang til, og da var Ronaldo snakkesalig.

- Han er en god spiller, ung gutt, og han lærer fortsatt. Han er 16 år, ikke sant? svarte Ronaldo, før han fortsatte rosen:

- Han har en stor fremtid. Han må få tid til å lære og ta de rette valgene. Men jeg ser masse potensial i ham, avsluttet Ronaldo.

Video: Her står skapet klart til Ødegaard i Real Madrid-garderoben:

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=4KjEAcg02DHrgN3nyEv2kCLjmjiLXQMeWJAfBteOGf5qEg_6mzsK19rzFFOBsdI3ih-V94iG1YPKdT9SAIxGlUT5jD8cRAtvemHLDurgs0pV8HII9BFfrHbcka2sfPeAX6Rz0qMIr68&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);


Og i Real-stjernenes garderobe står plass nummer 16, samme tall som bakpå Ødegaards Strømsgodset-drakt, ledig som om den bare venter på at unggutten fra Buskerud skal sette seg ned.

Ødegaard scoret fem seriemål for Strømsgodset forrige sesongen, og ble tidenes yngste spiller og målscorer i den norske eliteserien. I tillegg tok han rekorden som tidenes yngste norske A-landslagsspiller og den yngste spilleren noensinne i EM-kvalifiseringen for menn.

Nå venter verden på avgjørelsen om hva som blir neste kapittel i eventyret.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag