Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ronny skal kjøre meg til Milano hvis de vil ha meg

Foto: Montasje NTB scanpix
Sist oppdatert:
Ronny Deila mener Stefan Johansen er klar for større oppgaver. Mot Rosenborg var Milan på tribunen.

GODSET - ROSENBORG 2-2:

MARIENLYST (Nettavisen): Strømsgodset vartet opp med festfotball, men måtte skuffet konstatere at de sløste vekk sjansen til å overta tabelltoppen mot Rosenborg søndag kveld.

Godset vant sjansestatistikken soleklart 10-3, men det endte til slutt 2-2 i Drammen takket være et svært effektivt RBK-lag. Dermed beholder trønderne førsteplassen på tabellen når 11 runder gjenstår av Tippeligaen.

- I dag var vi ikke effektive nok, men å skape 10 sjanser mot Rosenborg er helt sinnssykt. I tillegg har vi scoret 43 mål i år, så jeg skal ikke klage så mye på spissene mine, sier Godset-trener Ronny Deila til Nettavisen etter kampen.

Rosenborg-trener Per Joar Hansen innrømmer at Godset var best, men er fornøyd etter 2-2 i en vanskelig bortekamp.

- Vi kom litt dårlig i gang, og det preget hele kampen. Vi hadde ikke roen med ball og intensiteten i forsvarsspillet vi hadde ønsket, og Godset var bedre enn oss i dag. Det må vi bare erkjenne. Da er det også viktig at vi tar med oss poeng på en dårlig dag. Det vitner om moral, sier Perry.

- Dårlig av meg
En av kampens store spillere var Stefan Johansen, som til tider drev egen idrett ute på kunstgresset på Marienlyst.

Johansen hadde også en gigantmulighet til å havne på scoringslisten i søndagens toppkamp. Midtbaneprofilen snappet ballen ved midtstreken og satte fart mot mål halvveis i andre omgang, mens RBK-forsvaret sto og sov. Johansen kom helt alene med Daniel Örlund, men skjøt svakt utenfor. Der burde 22-åringen ha økt til 3-1.

- Jeg kom alene med keeper, men vurderte å vente på (Muhamed) Keita, som kom stormende fra siden. Jeg syntes Keita var for langt bak, så da valgte jeg å skyte selv. Det var en dårlig avslutning fra meg, sier Johansen til Nettavisen.

- Hva tenkte du da ballen gikk utenfor?

- Da er det 2-1 til oss, så det var bare å komme seg tilbake og tette igjen. Det er surt å tenke på i ettertid, men samtidig har vi to feite sjanser i første omgang, sier Johansen, som tror kampen hadde vært avgjort om han hadde scoret på sin egen gigantsjanse.

Ifølge Cmore var seks klubber, deriblant AC Milan, til stede på Marienlyst søndag, trolig for å finsikte Godsets midtbanetalisman Stefan Johansen. 22-åringen skremte nok ikke bort noen av de interesserte klubbene, og den landslagsuttatte spilleren viste stadige prov på høy kvalitet.

- Ronny har sagt at han skal kjøre meg til Milano hvis de vil ha meg. Da får han bare starte bilen hvis det skjer, sier Johansen med et smil.

- Jeg tenker ikke så mye på det. De kan være her og se og like det de ser, men det er langt fra interesse til det skjer noe konkret, så det tar jeg med en klype salt, fortsetter han.

- Gir norsk fotball ny dimensjon
Ronny Deila sier følgende når han blir konfrontert med den påståtte Milan-interessen:

- Det er ikke det fokuset vi har. Men hvis Milan kommer på kontoret vårt, skal jeg snakke med dem, sier Deila lattermildt.

Godset-sjefen lar svaret henge i lufta noen sekunder før han trekker pusten og kommer med følgende remse om Johansen:

- Det er den første spilleren jeg har hatt i Strømsgodset som jeg vet holder nivået på et A-landslag i Norge, ved siden av spillere som Fredrik Winsnes og de vi hadde her i starten. Jeg gleder meg til landskampen mot Sverige på onsdag, for jeg vet at han holder nivået. Det er en deilig følelse, og den har jeg aldri hatt før. Han holder nivået hvis han er på det nivået han er i dag. Han blir en ny dimensjon for norsk fotball og på det norske landslaget. Jeg er helt sikker, sier Deila engasjert.

- Bør han starte landskampen på onsdag?

- Hvis ikke han starter ... Da har vi et veldig forskjellig syn på fotball, sier Deila til latter fra pressefolkene.

Ikke bare viste Johansen seg frem på sedvanlig vis med godt overblikk og strøkne pasninger, han jobbet også som en helt på en god Godset-midtbane. Et høydepunkt i første omgang var da Johansen levde opp til Tom Nordlies mantra om atferdskommunikasjon og løp opp en Rosenborg-spiller med et sugende løp på 50 meter, selvsagt til stor jubel fra hjemmepublikummet og anerkjennende nikk fra landslagsassistent Ola By Rise på tribunen.

- Han er helt rå. Han har en intensitet i det defensive arbeidet sitt som er flott. Han har en ro med kula som veldig få andre har, han har en presisjon i pasningsspillet som er helt rått. En drivende kreativ faktor, og han er i tillegg en vinner, skryter Deila.

Ifølge Cmore gjorde plassproblemer at Godset måtte si nei til flere klubber og speidere som ønsket å komme til Marienlyst for å speide på Johansen.

Ronny Deila er overbevist om at Johansen har hodet som skal til for å lykkes på et A-landslag og i en utenlandsk storklubb.

- Det har han. Det er det i hvert fall ikke noe tvil om, sier Deila.

Fartsfylt
7471 tilskuere fikk se en kamp som startet underholdende, og det tok ikke lang tid før publikum fikk servert den første gigantsjansen. Muhamed Keita fikk ballen på 30 meter, og i stor fart dro han seg forbi to Rosenborg-spillere og kom alene med Daniel Örlund i RBK-målet. Dessverre for hjemmelagets del gikk avslutningen fra syv meter håpløst rett på keeper. Der burde Godset ha tatt ledelsen.

Etter 16 minutter kom de,om mulig, enda nærmere. Bismark Boateng ble spilt fri på høyresiden av 16-meteren, ladet kanonen og banket ballen på innsiden av stolpen og ut. Der var Godset en centimeter unna ledelse.

Når ett lag sløser, hender det i fotball at det andre laget er effektive, og slik ble det også i Drammen. Rosenborg fikk en dødball etter en halvtime, og for første gang i kampen skulle det vise seg å bli farlig foran Godset-målet. Tobias Mikkelsen slo en knallhard kule inn i feltet, der en stormende Tore Reginiussen var først på ballen. Headingen var knallhard, Adam Larsen Kwarasey var sjanseløs og dermed sto det 0-1 på Marienlyst.

Men gleden ble kortvarig for trønderne. Minuttet senere fikk Øyvind Storflor ballen ved midtstreken. Han spilte en lang ball i bakrom der Ola Kamara kom på et sugende løp. Ballen var perfekt, og Kamara var god og kald da han pirket inn utligningen mellom beina på Ørlund. 1-1 var også stillingen da lagene gikk til pause.

Kamaras scoring er for øvrig spissens syvende nettkjenning mot Rosenborg på syv kamper.

Storflor-perle
Andre omgang startet slik første omgang sluttet, med Godset-press og scoring. Hjemmelaget fikk en dødball på 25 meter etter 54 minutter, og da er det som regel farlig med spillere som Stefan Johansen og Øyvind Storflor på laget.

Storflor fikk æren, og han curlet ballen vakkert opp i venstre hjørne, utagbart for Örlund i Rosenborg-målet. Dermed sto det helt fortjent 2-1 til Godset.

Rosenborg skapte ikke mange sjansene på Marienlyst søndag, men de var effektive, noe som igjen ble tydelig 20 minutter før slutt. Alexander Søderlund var sterkest i duellen med Jarl André Storbæk etter et innlegg, og RBK-spissen fikk lagt igjen til innbytter John Chibuike. Han ladet kanonen og banket inn utligningen med et vakkert skudd. Dermed sto det 2-2 i Drammen.

Annullering
På overtid trodde hele Marienlyst at Godset hadde scoret vinnermålet da Flamur Kastrati satte ballen i mål etter et innlegg. Dessverre for Godset ble Kastrati avvinket for offside, en avgjørelse som trolig var korrekt av dommer Svein Oddvar Moen.

- Jeg er ikke så sikker på om det var riktig. Jeg er usikker. Men er det ikke sånn at tvil skal komme det angripende lag til gode, spør Ronny Deila etter kampen.

- Men dommeren var knallgod i dag. Jeg er alltid trygg når han (Svein Oddvar Moen) dømmer, og Norge skal være stolte av å ha fått frem en slik dommer, fortsetter Deila.

Godset presset på videre, men greide ikke å skaffe kveldens tredje scoring, og det endte dermed 2-2 på Marienlyst. Det har Rosenborg størst grunn til å være fornøyd med.

Rosenborgs neste kamp spilles førstkommende lørdag, når Vålerenga kommer på besøk til Lerkendal. Godset må på sin side reise til Åråsen for å spille mot Lillestrøm mandag 19. august.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!