RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Rooney er en dum gutt

(Reuters/Scanpix)
Sist oppdatert:
Harry Redknapp uten sympati for Wayne Rooney etter utestengelsen.

Manager Alex Ferguson er allerede henvist til tribunen.

Nå har det engelske fotballforbundet gitt Manchester United nok en smell i serieinnspurten. Mandag ble stjernespiss Wayne Rooney nemlig utestengt i to kamper for å ha bannet inn i et tv-kamera etter sine tre mål mot West Ham.

- Fucking what? What, fuck you now, skrek Rooney inn i tv-kameraet som oppsøkte ham etter at han med tre mål hadde sørget for at United snudde 0-2 til 3-2 mot West Ham. Til slutt vant United 4-2, og de leder Premier League med sju poeng sju kamper før slutt.

De fleste forventet at han ville slippe med en advarsel, men muligheten var også til stede for at forbundet kunne gi Rooney to kampers utestengelse.

Den muligheten benyttet de seg av.

Første gang
Det skal være første gang i Premier League-historien at en spiller utestenges for banning, og det betyr at Rooney mister neste helgs hjemmekamp mot Fulham - samt FA-cupsemifinalen mot Manchester City på Wembley.

Tidligere er Didier Drogba blitt utestengt for en tirade med banning i Mesterligaen, men den var rettet direkte mot dommer Tom Henning Øvrebø. Rooneys banning var mer generell.

Uten at det hjalp.

Tottenham-manager Harry Redknapp har uansett ingen sympati for United-stjernen.

- Jeg har ikke sett det som skjedde, men jeg har lest avisene og jeg aner ikke hvorfor han gjorde det. Jeg kan ikke huske at Bobby Charlton gjorde sånt etter at han scoret fra 35 meter, sa Redknapp ifølge Independent på en pressekonferanse mandag kveld.

- Hvorfor må disse unge spillerne være så sinte? De tjener millioner hver eneste uke. Jeg respekterer Rooney som en spiller, men han er en dum gutt som gjorde det han gjorde. Han skulle ikke gjort det, legger Redknapp til.

Her kan du hendelsen.

Anke?
Rooney reagerte trolig etter gjentatt hets fra West Ham-fansen gjennom kampen. Independent-kommentator Sam Wallace var til stede som vanlig tilskuer, og skrev i en kommentar mandag at han kunne forstå stjernens reaksjon. Wallace påpekte at Rooney selv først hadde blitt hetset på det groveste kampen gjennom, og at siden fotballen benytter seg av kameraer som kaster seg over målscorere for å få de beste nærbildene så må man også tåle sånne reaksjoner.

Rooney beklaget uansett banningen etter kampen.

- Jeg vil beklage hvis målfeiringen min har støtt noen, spesielt foreldre eller barn som så kampen. Følelsene var sterke, og i etterkant ser jeg at reaksjonen min var uheldig. Den var ikke ment mot noen, sa han da.

Men nå mister han altså både Fulham-kampen og den viktige FA-cupsemifinalen.

Rooney og United kan anke straffen innen tirsdag klokka 18 engelsk tid. Gjør de det vil det bli en høring i saken onsdag.

PS. West Ham-manager Avram Grant ble også utestengt i to kamper mandag. Dette for kommentarer om dommeren etter at laget røk ut av FA-cupen 13. mars.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere