- Rooney er sesongens beste

Foto: CHRIS RATCLIFFE (AFP)

Brede Hangeland og Morten Gamst Pedersen er helt enige.

02.03.10 14:24

ZILINA (Nettavisen): Det nærmer seg sesongslutt i England, og Premier League-spillerne har begynt å gå til urnene for å stemme frem den beste spilleren i den engelske toppdivisjonen i årets sesong.

- Helt fantastisk i år
Mens det tidligere sesonger ofte har vært helt åpent hvem som skal få den kanskje største av de engelske utmerkelsene, den som er stemt fram av spillerne selv, er årets avstemming langt fra så spennende. To av Norges største Premier League-profiler, Morten Gamst Pedersen og Brede Hangeland, er i alle fall helt samstemte.

- Jeg stemte på Rooney, det må jo bli ham.

- Han har jo vært enorm, ja, faktisk helt fantastisk i år, sier Morten Gamst Pedersen til Nettavisen.

Det er vanskelig å si Blackburn-spilleren imot. Sju sesonger etter at han debuterte for Everton, og ble tidenes yngste målscorer i Premier League, scorer United-spissen mer mål enn noensinne. Hele 23 ligamål, fire mer enn Didier Drogba, og 28 totalt er ny, personlig rekord for scouseren. Når det gjenstår over to måneder av sesongen er han allerede syv scoringer foran sin tidligere bestenotering i Premier League.

Vokste med Ronaldo-salget
Forklaringen ligger i en ikke ukjent portugisers overgang til Real Madrid, skal man tro Morten Gamst Pedersen. Den norske landslagsspilleren mener at Ronaldo-salget sist sommer har gjort United-spissen til en mye bedre spiller.

- Han har kommet mye mer til sin rett nå, og får lov til å bevege seg fritt.

- United savner ikke Ronaldo, konkluderer Gamsten med.

Sist sesong mente vadsøværingen at Ryan Giggs hadde vært den beste spilleren i den engelske toppdivisjonen. I sin 18. sesong på det høyeste nivået vant waliseren til slutt det prestisjetunge trofeet, men valget var ikke soleklart. Morten Gamst Pedersen vurderte også Nemanja Vidic som alternativ, men denne gangen var valget enkelt.

- Hvilke andre spillere vurderte du?

- Ingen. Rooney har vært klart best, sier Gamsten til Nettavisen.

- Må jo bli Rooney
Brede Hangeland er helt enig. Selv har ikke Fulham- og landslagskapteinen stemt på årets spiller ennå, men valget kommer likevel til å bli enkelt.

- Det må jo bli Rooney, han har vært utrolig god og den klart beste i Premier League i år.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Wayne Rooney

Mest lest på Sport

Annonsebilag