RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: JON SUPER (Ap)

- Rooney merker presset

Sist oppdatert:
Sir Alex Ferguson innrømmer nå at alt oppstyret rundt Wayne Rooney har påvirket stjernespissens form.

Oslo (ANB): Med 34 scoringer i beltet forrige sesong, lanserte mange Manchester United-stjernen som klar kandidat til å bli VMs store spiller i sommer. Sluttspillet i Sør-Afrika endte imidlertid meget skuffende for både England og en uvanlig anonym Rooney.

Og sesongåpningen i Premier League har på mange måter fortsatt der VM slapp. Rooney har slitt med å levere varer á la fjoråret – og har i tillegg havnet i medienes søkelys av utenom-sportslige årsaker.

24-åringen er anklaget for å ha gått til sengs med prostituerte mens kona Coleen gikk gravid med parets sønn, og ifølge rapportene skal Rooney nå kjempe en hard kamp for å redde ekteskapet.

Voldsomt trykk
Nå innrømmer Manchester United-manager Sir Alex Ferguson for aller første gang at alt oppstyret har gått inn på klubbens største stjerne.

- Jeg tror ikke han har problemer med selvtilliten, men gutten er for første gang i ferd med å innse hva slags fokus som ligger på ham som menneske, sier han ifølge den britiske storavisen The Guardian

- Han skjønner hva det betyr å være i medienes søkelys for ting som ikke har med fotball å gjøre, tilføyer skotten.

Ferguson liker ikke det voldsomme trykket 24-åringen utsettes for.

- Jeg tror ikke gutten kan runde et hjørne uten at det er et kamera på ham. Han kan ikke bevege seg uten at det er en paparazzi rundt ham, og for et ungt menneske er det ikke noe man ønsker. Du vil heller spille og nyte fotballen, uten den slags oppmerksomhet. Det er ganske slitsomt, sier Ferguson.

Ett spillemål
Dermed innrømmer han implisitt at Rooneys svake uttelling i målprotokollen kan sees i sammenheng med begivenhetene i spissens privatliv.

Faktum er at 24-åringen ikke har scoret et spillemål for United så langt denne sesongen. Det er uvanlig kost.

Klubben har i tillegg tatt klare grep for å skjerme stjernen fra den voldsomme oppmerksomheten som hviler på ham. Da de røde reiste til bortekampen mot Everton for to uker siden, ble Rooney hjemme.

Ferguson forklarte det trekket med at man ikke ville utsette spissen for den grove sjikanen som ville kommet fra fansen til hans tidligere klubb.

- Han vil gjerne fortsette å spille med frihet, men det å bli beleiret av tabloider kan slite ut hvem som helst, sier United-manageren.

Søndag får Rooney en ny sjanse til å pynte på målkontoen denne sesongen – i bortekampen mot Bolton.

- Den tøffeste jobben
Sir Alex er imidlertid ikke bare opptatt av engelsk fotball. Han føler også en av sine gamle rivaler i Spania tett – Jose Mourinho.

Ferguson mener portugiseren, som skal gjenreise Real Madrid, står overfor en stor oppgave.

- Real Madrid-jobben er uten tvil den tøffeste utfordringen i karrieren hans. Jeg har snakket med Jose noe ganger. Han leder ikke en normal klubb, sier Ferguson til Daily Star.

- Noen ganger leder han et sirkus og noen ganger et fantastisk mannskap når det gjelder fotballkvalitet og spillere de kan få. Det er en vanskelig klubb å være i, tilføyer han. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere