*Nettavisen* Sport.

- Rooney skal spille OL

Foto: (AP/Scanpix)

Wayne Rooney blir angivelig Storbritannias trumfkort i jakten på OL-gull på hjemmebane i 2012.

Drøyt halvannet år gjenstår før OL-ilden i London tennes. Britene forbereder seg ikke bare til selve arrangementet, men også på å gjøre et solid innhogg i medaljefatet.

Blant gullmedaljene som står høyt i kurs, er naturligvis den som går til vinneren av fotballturneringen for menn. Én av spillerne som skal bidra til britisk fotballjubel blir selveste Wayne Rooney.

Det skriver i hvert fall ESPNsoccernet. En kilde i Det engelske fotballforbundet (FA) hevder overfor nettstedet at Manchester United-profilen allerede er plukket ut som den ene av tre overårige spillere på vertenes OL-lag.

For gamle
Reglene i olympiske leker tillater hver nasjon å stille med tre spillere over 23 år i troppen. Diskusjonene om hvilke spillere som bør tas med på det britiske mannskapet, har pågått lenge.

Nylig foreslo den adlede friidrettslegenden Sebastian Coe at David Beckham, Frank Lampard og Steven Gerrard utgjør trekløveret. Det blir imidlertid ikke fasiten, dersom de siste rapportene medfører riktighet.

- Den viktigste mannen blir Wayne Rooney som overårig spiller. Ved å velge Rooney indikerer man hvor seriøst dette tas – at vi alle ønsker at det britiske laget skal ha en sjanse til å kjempe om gullet, sier FA-talsmannen til ESPNsoccernet.

Han hevder alderen taler til spissens fordel.

- Beckham, Gerrard og Lampard vil alle være veldig gamle overårige spillere, men Rooney kan hjelpe Storbritannia til seier, sier han.

Pearce trener?
Spørsmålet er bare hvor enkelt det er å innlemme Rooney i en OL-tropp. Det vil ventelig ikke bli tatt nådig opp på Old Trafford – dersom klubbens store stjerne skal spille en utmattende OL-turnering kort tid før sesongstart i England.

Mye tyder på at spill i OL vil bety at Rooney mister sesongåpningen.

ESPNsoccernet hevder at Det engelske fotballforbundet i øyeblikket jobber med å begrense hvor mange spillere fra hver Premier League-klubb som kan innlemmes i en OL-tropp.

Håper er at man unngår bråk i forbindelse med oppstarten av 2012-2013-sesongen.

Toppkandidaten som britisk trener i OL skal være Englands U21-sjef Stuart Pearce. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.