RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: PHIL NOBLE (Reuters)

- Rooney vil til City

Sist oppdatert:
Wayne Rooney er åpen for det som kan bli en av tidenes mest kontroversielle klubbskifter.

Oslo (ANB): Spekulasjonene raser rundt framtiden til Manchester Uniteds aller største stjerne. Mandag kveld gikk Chelsea-sjef Carlo Ancelotti ut og bekreftet at klubben er interessert i å hente stjernespissen til Stamford Bridge. Skulle det bli realitet, vil det smerte for United-fansen.

Tirsdag våknet imidlertid de rødes tallrike supporterskare opp til nyheter som stikker betydeligere dypere inn i hjerterota. Ifølge den velrenommerte britiske storavisen The Guardian skal nemlig Wayne Rooney nå være åpen for en overgang til byrival Manchester City.

Gjør som Tevez?
24-åringen, som ifølge rapportene har havnet i unåde hos manager Sir Alex Ferguson, skal ha gitt ledelsen på Old Trafford klar beskjed om at det blir uaktuelt å signere ny kontrakt med klubben. I stedet er han rede til å følge i fotsporene til Carlos Tévez, som forlot United til fordel for City foran årets sesong.

Tevez-overgangen ble ikke godt mottatt blant United-fansen, men skulle Rooney gå samme vei vil trolig reaksjonene bli betydelig sterkere, skriver The Guardian.

Barcelona og Real Madrid har de siste dagene vært nevnt som de fremste kandidatene til å sikre seg Rooney – dersom måljegeren forlater Old Trafford når overgangsvinduet åpner i januar. Og britiske medier har spekulert i at hovedpersonen selv også har hatt et ønske om å flytte til Spania.

Så enkelt er det imidlertid ikke.

Vil bo nær søsteren
Kona Colleen skal være skeptisk til å forlate England. Hun ønsker å bo i nærheten av sin 12 år gamle søster Rosie, som lider av sykdommen Rett Syndrom. Tilstanden til jenta skal ha forverret seg de siste ukene – etter at britiske medier omtalte Wayne Rooneys angivelige utroskap med prostituerte.

Videre kan Manchester City ha et fortrinn i kampen om Rooney – i form av at klubbens fotballdirektør Brian Marwood er en nær bekjent av United-stjernens rådgiver Paul Stretford. Marwood kjenner også hovedpersonen godt, fra sin tidligere jobb som sjef i utstyrsleverandøren Nike. Sistnevnte er en av Rooneys personlige sponsorer.

En sentral kilde i Manchester City bekrefter overfor The Guardian at klubben vil følge Rooney-sagaen nøye i tiden som kommer – med tanke på en eventuell overgang. (ANB)Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere