*Nettavisen* Sport.

- Rosenborg er den store forskjellen i år

Foto: Rune Stoltz Bertinussen/Scanpix

Daniel Berg Hestad har fem sølvmedaljer fra før. Nå tør han endelig å tro på gull.

03.10.11 07:39

TROMSØ - MOLDE 0-2:

ALFHEIM STADION (Nettavisen): Molde-manager Ole Gunnar Solskjær nekter å snakke om gull etter søndagens seier i toppmøtet med Tromsø.

Det samme gjør resten av Molde-laget. Men den største veteranen av alle, Daniel Berg Hestad, vedgår at drømmen hans nå er veldig nær å gå i oppfyllelse.

Den store forskjellen
- Jeg tror nok vi trenger å vinne et par-tre kamper til, men vi er i en helt fantastisk posisjon. Vi har lenge snakket om bortekampen i Tromsø som veldig avgjørende for utfallet av årets sesong, og når vi klarer å gjennomføre den så godt som vi gjorde, så ser det veldig lyst ut, sier han.

Han har litt for mange erfaringer med at det bare nesten har gått veien for Molde.

- Hva er den største forskjellen på det som ser ut til å bli gull-Molde og alle tilfellene der du har vunnet sølv?

- Det er to store forskjeller. Den første er at vi i år har vist evne til å reise oss etter dårlige prestasjoner. Vi har noen stygge tap – borte mot Sarpsborg (0-3) og Haugesund (0-5), men klarte begge gangene å komme sterkt tilbake. I dag også – vi reiser oss både resultatmessig og prestasjonsmessig mot Tromsø, etter at vi ikke presterte all verden i forrige hjemmekamp mot Viking.

Den neste store forskjellen har ikke med Molde å gjøre i det hele tatt:

- Vi må være så ærlig å påpeke at den store forskjellen på årets medaljekamp og de jeg har vært med på tidligere, er det Rosenborg som står for. De sesongene jeg har vunnet sølv i, har Rosenborg vært så suverene at det har krevd noe ekstraordinært å kapre nok poeng. I år har jo serien vært mye jevnere, sier Berg Hestad.

- Spesielt med Daniel
En av klubbens viktigste støttespillere gjennom en årrekke, Bjørn Rune Gjelsten, var til stede på Alfheim. Han prøver å være like avventende og forsiktig som Ole Gunnar Solskjær maner troppene til å være. Men Gjelsten sliter med å unnlate å se veldig lyst på mulighetene til å feire klubbens hundreårsjubileum med seriegull.

- Vi er veldig nær. Denne klubben har ikke vært så nær gullmedaljen siden vi ble slått i siste serierunde på det gamle stadionanlegget i Molde i 1987, påpeker han.

Den gang var det Moss – med Nils Arne Eggen som trener – som snøt Molde for gulljubel, ved å vinne 2-0 i siste serierunde. Siden den gang har Eggen og Rosenborg vært laget som har stått i veien for blåhvit jubel, både i 1995, 1998, 1999, 2002 og 2009.

- Hva sa du til spillerne da du oppsøkte garderoben etter kampen?

- Det var personlig, men det var noen jeg snakket litt ekstra med, for å si det sånn, sier Gjelsten.

- Daniel Berg Hestad?

- Ja. Han har vært med så lenge, og på mange av «nesten-sesongene». Derfor er det ikke til å komme bort ifra at det er litt spesielt med ham. Han har vært med på fem av de sju sølvsesongene våre.

- Men du har vært med på alle sju?

- He-he. Ja, det kan du godt si, smiler Gjelsten.

Verdige mestere
Smile, gjør Ole Gunnar Solskjær også, og han trekker gjerne fram nestoren Berg Hestad.

- Daniel og Makhtar Thioune gjorde en kjempejobb på den sentrale midtbanen, og de var viktige i jobben med å stenge de viktige rommene for Tromsø. Det var det flere også som gjorde; Mattias Moström gjorde en veldig sterk defensiv jobb på høyrekanten, og bidro til å nøytralisere den sterke venstresiden til Tromsø, oppsummerer han.

- Var seieren over Tromsø en taktisk triumf?

- Nei, det var det absolutt ikke. Det er aldri taktikken som avgjør fotballkamper. Det er gjennomføringen som avgjør. Og det var spillernes evne til å gjøre jobben som førte til at vi vant i dag. Gjennomføringen var nær sagt perfekt. Vi klarte å være giftige på kontringer og vi klarte å nekte Tromsø til å komme til målsjanser. Det var veldig godt gjort, mener Solskjær.

Og Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo så ingen grunn til å bortforklare tapet.

- Molde var litt bedre enn oss i dag, og vinner selvsagt fortjent. Vi er veldig uheldig på den første scoringen deres – en dødball som ender med et selvmål. Og når de får 2-0 blir det fryktelig tungt for oss. Vi hever oss etter pause, men jeg merker at det ikke er nok «sprut» i oss til at vi klarer å straffe dem.

- Molde er verdige seriemestere?

- Ja, bevares! Uten tvil! De har holdt et høyt nivå gjennom hele sesongen. Og et lag som klarer å slå oss 2-0 på Alfheim fortjener betegnelsen Norges beste. Jeg har allerede gratulert dem, sier Høgmo.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag