*Nettavisen* Sport.

- Rosenborg er ikke noe for meg

UAKTUE: Brian Deane anser selv at han er uaktuell for Rosenborg. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Brian Deane vet ikke hvor han drar etter sesongen. Bare at det ikke blir til Trondheim.

23.07.14 10:59

SARPSBORG 08 – AALESUND 3-2:

SARPSBORG (Nettavisen): Med tirsdagens seier mot Aalesund, klatret østfoldingene til niendeplass på tabellen. Laget har nå en luke på ni poeng ned til direkte nedrykksplass, og selv om det lenge igjen av sesongen, råder optimismen i Sarpsborg.

Starten på høstsesongen kunne sett ganske annerledes ut, med tanke på at Aaron Samuel er solgt til kinesisk fotball og Brian Deanes avgang etter sesongen allerede er offentliggjort.

Fotballen har flere eksempler på lag som faller sammen når en trener annonserer sin avgang. Manchester United var ikke seg selv etter at sir Alex Ferguson annonserte sin avgang første gang i 2001. De spilte en sesong langt under pari, preget av en manager med utløpsdato. Uten videre sammenligning til Østfold for øvrig.

- Vi spiller for Brian

En av tirsdagskampens målscorere, midtstopper Martin Thømt Jensen, trekker frem styrken i kollektivet Sarpsborg 08 som grunnen til at laget presterer godt for tiden.

- Nå har vi startet høsten bra, og fått en fin luke ned til de andre lagene. Det at Brian (Deane, red. anm.) går etter sesongen, har ikke noe å si for oss akkurat nå. Vi spiller for ham, og vi vil at han skal dra herfra med et kjempegodt resultat i serien og cupen, og at han skal ha klart å ta oss et steg videre, sier Thømt Jensen til Nettavisen.

Og selv uten toppscorer Aaron Samuel (7 mål og 4 målgivende totalt) er han optimistisk for resten av sesongen.

- Vi viser at vi har en bred tropp. Vi kan selge Aaron Samuel og sette inn Martin Wiig og så spiller vi like godt. Og det ser jeg på som veldig positivt. Og nå har vi også mye penger på konto, smiler Thømt Jensen.

- Rosenborg? Ikke for meg

Brian Deane fikk mye av æren da Sarpsborg som by berget plassen i Tippeligaen for første gang på 43 år, i sin første sesong i fjor. Etter denne sesongen skiller de lag. Selv har han fullt fokus på de gjenstående 14 kampene på og trekker frem lagmoralen.

- Vi har et veldig nært forhold, jeg og spillerne. Det er fantastisk å være her sammen og jobbe med dem hver dag. Vi har ingen problemer. Det viktigste for oss alle sammen er å avslutte sesongen så sterkt som mulig, sier Deane til Nettavisen.

- Har du noen tanker om hva du gjør etter denne sesongen?

- Jeg har heldigvis folk som tar seg av de tingene for meg. Jeg trives godt og nyter tiden her. Hvis en mulighet dukker opp i England eller her, så må jeg vurdere det, sier Deane.

- Hvis du er på jakt etter et potensielt kortsiktig engasjement, så er det jo en åpning i Rosenborg etter sesongen?

- Nei, nei, Rosenborg er ikke noe for meg, sier Deane, og fortsetter:

- Jeg tror Rosenborg bør prøve å få en norsk trener som kan forsvare deres lange historie og ære i norsk fotball, så det er nok mange andre som den jobben passer bedre for, sier Deane.

Ingen tårer ennå

Med seksten kamper igjen å spille har Sarpsborg 08 fortsatt en stor jobb foran seg for å sikre fornyet kontrakt. Det er ikke tid til avskjedstårer ennå.

- Nei, nei, nei. Vi er veldig profesjonelle og har fortsatt en stor jobb foran oss. Vi vokste veldig godt sammen i fjorårssesongen. Vi var litt naive mot slutten av sesongen, men det var en viktig erfaring. Og det tror jeg vi ser fruktene av nå. Vi tror på hverandre og jobber hardt for hverandre, sier Deane.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.