- Rosenborg kan slå dem både hjemme og borte

Foto: Svein Ove Ekornesvåg (Scanpix)

Men Rapid Wien slapp ikke inn et eneste mål på hjemmebane i Europaliga-kvalifiseringen.

19.09.12 11:21

«RBK-spion» Trond Nordsteien hevder Rapid Wien ikke er bedre enn Legia Warszawa – og tror på seier.

RBK tok seg til gruppespillet i Europaligaen ved å slå ut Legia Warszawa i den avgjørende kvalifiseringsrunden. Bortekampen i den polske hovedstaden endte 1-1, mens avansementet ble sikret med 2-1 hjemme.

Torsdag starter trønderne gruppespillet borte mot Rapid Wien. Både spillerutvikler Trond Nordsteien og assistenttrener Trond Henriksen har sett østerrikerne i aksjon den siste tiden – førstnevnte så sent som i helgens seriekamp mot Admira Wacker.

– Der så jeg et godt fotball-lag som vi har muligheten til å slå både borte og hjemme. Rapid er en stor og tradisjonsrik klubb i Østerrike som har gjort det bra de siste årene. De har også gjort det godt i Europa League de siste par årene, men er absolutt et lag vi skal klare å matche nivået til, sier Nordsteien til rbk.no.

Møttes for 44 år siden
Spillerutvikleren ble åpenbart ikke skremt over det han så i 0-0-kampen – og vil ikke være med på at østerrikerne har enkeltspillere å se opp for.

– Nei, jeg vurderer laget på samme nivå som Legia. Og som i de kampene synes jeg det var laget som helhet som sto frem og ikke noen enkeltspillere, sier Nordsteien.

Han beskriver videre Rapid som et ballsittende lag med to offensive backer. Det siste kan Rosenborg dra nytte av.

– Her vil det bli muligheter for oss hvis vi klarer å vinne ballen gunstig. Og det må gå raskt fremover i banen etter de bruddene jeg er helt sikker på at vi kommer til å få, sier han.

Torsdagens kamp blir for øvrig historiens andre møte mellom klubbene. Det første fant sted allerede for 44 år siden, i 1968/69-utgaven av Serievinnercupen.

Den gang åpnet RBK med å tape 3-1 hjemme på Lerkendal – og da hjalp det fint lite at man klarte 3-3 i returoppgjøret i Østerrike. I den sistnevnte kampen gjorde for øvrig Odd Iversen hattrick for gjestene. Det hører også med til historien at Nils Arne Eggen var høyreback i begge oppgjørene.

Kamp nummer 195
Uefa.com har sett nærmere på historikken rundt torsdagens kamp. Her er et knippe andre gode poenger:

* Rapid Wien slapp ikke inn et eneste mål på hjemmebane i Europaliga-kvalifiseringen.

* Rapid har deltatt i Europaligaens gruppespill fire ganger. Samtlige forsøk har endt med exit. RBK har to tidligere forsøk på samvittigheten – med samme utfall.

* RBK har tidligere møtt Rapids byrival Austria i mesterligaen. Hjemmekampen i 1993/94 endte med 3-1-seier, mens det ble 1-4-tap borte.

* Rosenborg spiller torsdag sin 195. kamp i europacupene. Det neste målet klubben slipper inn blir baklengs nummer 300 i europeiske klubbturneringer.

Kampen vil for øvrig gå for tomme tribuner i Wien grunnet tribunebråk i bortekampen greske PAOK i kvalifiseringen. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.