RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
PRIORITERER IKKE. Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen forteller at de vil satse alt både i Tippeligaen og i Europaligaen.
PRIORITERER IKKE. Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen forteller at de vil satse alt både i Tippeligaen og i Europaligaen. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

- Rosenborg må ta medalje

Sist oppdatert:
Skadeskutt Rosenborg vil reise seg.

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen så laget sitt bli nedsablet 1-4 av Stabæk i helgen. Før møtet med Karabükspor torsdag kan han prise seg lykkelig over en kortere skadeliste.

Med 0-0 med seg i bagasjen hjem fra det første møtet, som ble spilt i Tyrkia forrige uke, har RBK et godt utgangspunkt for å kunne ta seg videre fra europaligaens 3. kvalrunde.

I eliteseriekampen mot Stabæk i helgen var det derimot lite som stemte for trønderne.

- Vi har hatt et tøft kampprogram, og vi har ikke en veldig bred tropp. Vi hadde ti utespillere fra a-lagstroppen tilgjengelig mot Stabæk på Nadderud, sier Ingebrigtsen til NTB.

Før møtet med Karabükspor på Lerkendal er Alexander Søderlund, Jonas Svensson, Tore Reginiussen og Pål André Helland alle blitt friskmeldt.

- Det betyr veldig mye å få dem tilbake nå, sier RBK-treneren.

Ingen prioriteringer
At flere sentrale RBK-spillere har måttet se flere kamper de siste ukene fra tribunen, kan være noe av grunnen til at klubben er akterutseilt i toppen av eliteserien.

I tillegg til skader har RBK i sommer solgt John Chibuike, Cristian Gamboa og Nicki Bille Nielsen.

Fra Rosenborg på 5.-plass til serieleder Molde skiller det 13 poeng. Likevel betyr ikke det at Ingebrigtsen vil gi opp serien for å satse hardere i Europa.

- Vi gjør ingen prioriteringer sånn sett. Vi ser ikke på det som realistisk å ta igjen Molde, men vi ønsker å vinne alle kamper. Vi må ta medalje, slik at vi også spiller i Europa neste år. Vi vil stille med det vi har i alle turneringer, sier Ingebrigtsen.

- Vi har en bra sjanse mot Karabükspor etter en bra kamp på bortebane. Vi er nødt til å vinne den kampen, legger han til.

Optimistiske
Alexander Søderlund løp rundt på Rosenborgs treningsfelt tirsdag og kjente på kroppen etter skade. Det ga positive svar, noe som gjør at angriperen ser fram mot møtet med Karabükspor.

- Vi har alle muligheter til å gå videre. Gruppespill hadde vært stort, sier han til klubbens nettsted.

Også Jonas Svensson, som har slitt med en skade i lysken, har troen på trøndersk jubel torsdag.

- Vi må vinne for å gå videre, og det tror jeg vi gjør. Karabükspor spilte godt i Tyrkia, men det var ikke noe å bli skremt av. Det blir en annerledes kamp på Lerkendal. De vil kanskje ha mer respekt for oss, sier midtbanespilleren. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere