*Nettavisen* Sport.

- Rosenborg reiser seg

Rosenborg sliter voldsomt i Tippeligaen, men har for vane å våkne av dvalen når Champions League-fanfaren runger over Lerkendal. Se våre tips og siste nytt om lagene.

20.10.04 17:50

Gruppe E:
Rosenborg (Norge) - PSV Eindhoven (Nederland):
TV 2 Nettavisens tips: 1-0

Dette er kampen Rosenborg må vinne for å holde liv i drømmen om avansement i Champions League. Etter et ufortjent nederlag mot Panathinaikos i Aten og en oppløftende 1-1-kamp mot Arsenal, er RBK sånn noenlunde på skjema med seier i kveld. Og selv om trønderne sliter unormalt mye i Tippeligaen, vil det ikke være ulikt dem å slå tilbake med en storkamp mot PSV i kveld.

Det er imidlertid ingen enkel motstander Rosenborg møter. PSV står med seks seirer på de sju første kampene i Nederland, og ledet også 2-0 over Den Haag da søndagens kamp ble avbrutt ti minutter før slutt på grunn av bråk blant Den Haag-fansen.

Rosenborg mangler Ørjan Berg og Christer Basma. Formsterke Jan Gunnar Solli tar Bergs plass sentralt på midten. PSV har Ji-Sung Park tilbake etter skade, og kommer til Trondheim med skadefri tropp.

Panathinaikos (Hellas) - Arsenal (England):
TV 2 Nettavisens tips: 0-2

Arsenal har åtte seirer og én uagvjort og fem poengs forsprang på Chelsea i Premier League. Lørdag kom London-laget tilbake og vant 3-1 over Aston Villa etter å ha ligget under 0-1. I Champions League har ikke Arsene Wengers menn hatt helt den samme flyten, og «The Gunners» er nok ivrig etter å vise at 1-1-kampen mot Rosenborg var et arbeidsuhell.

Panathinaikos var mer enn heldig som sikret tre poeng mot Rosenborg, og imponerte ikke da laget tapte 0-1 mot PSV i forrige runde. Aten-lagets ferske trener Zdenek Scasny må klare seg uten toppscorer Dimitrios Papadopoulos og hans spissmakker Emmanuel Olisadebe, samt midtbanetrioen Raimondas Zutautas, Srdan Andric og Lucian Sanmartean. Også backen Markus Münch er usikker.

Arsene Wenger drar til Hellas uten skadde Patrick Vieira. Også Gilberto Silva, Gaël Clichy og Dennis Bergkamp er uaktuelle, mens Fredrik Ljungberg er tilbake etter skade.

Gruppe F:
Milan (Italia) - Barcelona (Spania):
TV 2 Nettavisens tips: 1-0

Det blir et kjærkomment gjensyn med klubben han vant to ligemesterskap og to serievinnercuper med når Frank Rijkaard tar med seg sitt Barcelona til Giuseppe Meazza stadion i kveld.

- Det er alltid fantastisk å komme tilbake til Milano. Jeg har mange venner her, men nå er Barcelona arbeidsgiveren min, så dette blir noe helt annet, sier Barcas nederlandske trener.

Barcelona er kanskje Europas beste lag i øyeblikket, og topper Primera Division med solid margin. Ronaldhino, Henrik Larsson, Deco og resten av stjernegalleriet har bare avgitt to poeng så langt i årets spanske sesong. Katalanerne står med full pott etter de to første kampene i Champions League, og topper gruppe F på bedre målforskjell enn kveldens motstander.

Milan har vunnet sine tre siste kamper i Serie A etter å ha fått en litt haltende start på sesongen. Italienerne vant 3-1 hjemme mot Celtic i forrige runde i Cheampions League, uten å levere overbevisende spill. Det blir nok langt tøffere i kveldens kamp.

Hos Milan er Jaap Stam tilbake etter ankelskade, og nederlenderen spiller trolig sammen med Alessandro Nesta, Paolo Maldini og Cafu i vertenes forsvar. Også Hernán Crespo er friskmeldt, men starter trolig på benken. Dermed er Jon Dahl Tomasson eneste navn på italienernes skadeliste.

Hos Barcelona er skadesituasjonen verre. Ludovic Giuly og Gerard López skadet seg i helgens møte med Espanyol og er begge uaktuelle, mens Carles Puyol trolig er tilbake etter kneskade. Også kvartetten Edmílson, Thiago Motta, Gabri García og Silvinho er ute med skade.

Schaktar Donetsk (Ukraina) - Celtic (Skottland):
TV 2 Nettavisens tips: 1-1

Begge lagene står med null poeng etter sine to første kamper, og verken Schaktar eller Celtic har råd til tape hvis de skal holde liv i drømmen om å holde følge med teten i gruppen. Celtic spilte til tider meget bra mot Milan sist, men to scoringer til italienerne mot slutten av kampen gjorde at skottenes fortsatt har til gode å ta poeng på bortebane i Champions League.

Hos Celtic er forsvarerne Bobo Balde og Joos Valgaeren usikre, mens Ulrik Laursen er uaktuell. Dersom de to førstnevnte ikke blir friskmeldt, må skottene stille med Chris Sutton i forsvarsrekken.

Vertene mangler Aleksei Bakharev, Brandão og João Batista, mens Ciprian Marica, Razvan Rat, Andriy Vorobey og Darijo Srna er usikre.

Gruppe G:
Valencia (Spania) - Inter (Italia):
TV 2 Nettavisens tips: 1-1

Valencia er allerede fem poeng bak suverene Barcelona i Primera Division, og gikk i helgen på et overraskende 1-2-tap hjemme mot Sevilla. Laget har heller ikke fått den beste starten på Champions League. Etter en oppskriftsmessig 2-0-seier hjemme mot Anderlecht i åpningskampen, ble det 1-2-nederlag mot Werder i Bremen sist.

Heller ikke Inter har hatt den beste flyten så langt i sesongen. Laget har riktignok tilgode å tape ennå, men med fire uavgjorde er avstanden opp til Juventus allerede seks poeng. I Champions League har det derimot gått bedre. Seks poeng og 5-1 er fasiten etter to kamper.

Hos Valencia er Roberto Ayala, Carlos Marchena, Fábio Aurélio og Mista uaktuell, mens Inter bare mangler en karantenesonende Sinisa Mihajlovic.

Anderlecht (Belgia) - Werder Bremen (Tyskland):
TV 2 Nettavisens tips: 2-1

Werder Bremen har fått en tung start på sesongen, og er allerede åtte poeng bak serieleder Stuttgart. I de to siste kampene har det blitt 1-2-tap mot henholdsvis Mainz og Bayern München. I forrige Champions League-oppgjør sørget derimot de tyske tittelforsvarerne for en sterk 2-1-seier over Valencia.

Anderlecht har tapt begge sine kamper i Champions League, men gjør det imidlertid sterkt i den hjemlige serien. Sju seirer på de ni første kampene har ført laget opp på andreplass, to poeng bak Brugge.

Werder drar til Belgia med en lang skadeliste. Tim Borowski, Gustavo Nery, Ümit Davala, Daniel Jensen, Frank Fahrenhorst og Krisztián Lisztes er alle ute med skade. Også den greske EM-helten Angelos Charisteas er usikker. Også vertene mangler flere spillere, men Anderlecht-trener Hugo Broos kunne glede seg over at veteranen Yves Vanderhaeghe gjorde comeback før helgen etter åtte måneder borte fra fotballen. I samme kamp debuterte også Fabrice Ehret for den belgiske klubben.

Gruppe H:
Chelsea (England) - CSKA Moskva (Russland):

TV 2 Nettavisens tips: 2-0

Chelsea tar imot CSKA Moskva til toppoppgjør i gruppe seks. London-laget står med seks poeng og imponerende 6-1 i målforskjell etter å ha lekt seg med henholdsvis Paris SG og Porto i de to første oppgjørene, mens CSKA har kapret fire poeng. Chelsea er fortsatt på andreplass i Premier League, men avstanden opp til Arsenal er på hele fem poeng etter nederlaget mot Manchester City i helgen. CSKA leder den hjemlige ligaen, og står med null baklengs i Champions League så langt. Det russiske laget har imidlertid aldri scoret på bortebane i turneringen!

Dider Drogba har vært sist på halvparten av Chelseas Champions League-fulltreffere så langt, men er uaktuell til kveldens kamp grunnet skade. Det er også dopingtatte Adrian Mutu, som trolig neppe blir å se på fotballbanen de neste årene. Gjestene mangler Ivica Olic, men har Deividas Semberas og Rolan Gusev tilbake etter skade.

Paris SG (Frankrike) - Porto (Portugal):
TV 2 Nettavisens tips: 1-3

PSG har fått en grusom start på Cheampions League. 0-3 for Chelsea hjemme i åpningskampen ble etterfulgt av 0-2-tap i Moskva sist. Også i serien sliter det franske hovedstadslaget. Med bare to seirer på de første ti kampene ligger laget helt nede på 16. plass.

Også fjorårets Champions League-vinner sliter i årets turnering. Porto åpnet med 0-0 hjemme mot CSKA, og fikk stryk av Chelsea i London sist. I den portugisiske serien går det derimot bedre. Etter en sterk 1-0-seier borte mot Azar Karadas' Benfica sist, har laget bare ett poeng opp til teten.

Porto drar til Paris uten skadde Nuno Valente, Luís Fabiano og Pedro Emanuel, mens PSG må klare seg uten Bernard Mendy. Franskmennene får imidlertid tilbake Pauleta, Lorik Cana og Mario Alberto Yepes.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.