Gå til sidens hovedinnhold

- Runar er en stor fyr

Runar Berg hylles for sin kjærlighet til Bodø/Glimt.

Bodø/Glimt er i økonomisk knipe, og tirsdag ble det klart at midtbaneveteranen Runar Berg har bestemt seg for å hjelpe klubben i sitt hjerte på en helt spesiell måte.

38-åringen har faktisk bestemt seg for å spille hele 2009-sesongen for de gule, uten å heve en eneste krone i lønn fra arbeidsgiveren.

Imponerende mener Glimt-trener Kåre Ingebrigtsen.

- Ja, jeg er selvfølgelig imponert. Dette er utrolig gjort av en så merittert fotballspiller. Glimt og Runar Berg er jo som en institusjon å regne. Han setter voldsomt pris på denne klubben, sier treneren.

Har penger på bok
Bakgrunnen for den gavmilde gesten skal være at Berg har penger på bok fra tiden i Italia, og at han står i takknemlighetsgjeld til Bodø/Glimt.

- Han har muligheten til å spille uten lønn, og velger å gjøre det. Han er en stor fyr. Det er ikke mange andre som kan, og ønsker å gjøre noe slik, sier Ingebrigtsen.

- Det er vel bare Roar Strand og Rosenborg som har et lignende forhold i Norge. Jeg tror heller ikke så mange andre ute i fotballeuropa hadde valgt å gjøre det samme.

Lange tradisjoner
Ingebrigtsen mener også at den gavmildheten Runar Berg nå fremviser, sier en god del om Bodø/Glimt som klubb, og peker på tradisjoner.

- Det sier mye om Bodø/Glimt som klubb, at spillere kan gjøre noe sånt. Dette har først og fremst med lange tradisjoner og gode opplevelser å gjøre.

Ifølge Avisa Nordland har Berg tidligere hatt en grunnlønn på 600.000 kroner i Bodø/Glimt, og i 2008 tjente han 760.00 kroner. Disse pengene kan Glimt nå beholde.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett