RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Russe-tv bryr jeg meg ikke om

Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
Sist oppdatert:
Åge Hareide går hardt ut mot TV2.

PODGORICA/OSLO (Nettavisen) Debatten den siste tiden har gått rundt Martin Andresens mange roller først på TV 2 i debatt. Deretter i en sak hvor TV-kanalen hevdet at krefter innen NFF vil ha Andresens fjernet fra kapteinsrollen på landslaget.

Mandag ble dette fulgt opp i VG. Åge Hareide snakket åpent om frykten for at VIF-trenerens mange roller skal sette han tilbake som spiller. Eller enda verre – at han til slutt velger droppe spill på landslaget.

Svarer TV2
- Helt vilt, sier Hareide om TV2s påstand.

- Russe-tv bryr jeg meg ikke noe om. Selvfølgelig er det jeg som bestemmer hvem som er kaptein. Og jeg gjentar meg selv igjen. Russe-tv bryr jeg meg ikke om, sier Hareide

- Så det er ikke riktig at det er krefter innad i NFF som vil ha Andresen fjernet som kaptein?

- Nei, sier Hareide kontant.

- Det har jeg aldri hørt noe om. Da må de i så fall leie de folkene ut foran meg så jeg får snakket med dem. Dette er uansett en sak de ikke har noe med. Det bestemmes utelukkende av oss som er ansvarlige for laget. Ingen andre, fortsetter han.

Frykt for spilleren
Landslagssjefen understreker igjen at hele saken handler om hans frykt for at landslagskapteinen skal ende opp med for mange roller og at det vil gå ut over spilleren Martin Andresen.

(Saken fortsetter under bildet)

Frykten er altså at alle rollene vil gjøre Andresen for dårlig for Norge.

- Jeg har vært spillende trener selv før også, så jeg vet litt om jobben. Nå er jobben enda større også. Det er enda flere å forholde seg til. Mye mer media, større støtteapparat og større staller. Derfor sitter jeg med en redsel for å miste han. Det er jo helt naturlig. Han er jo landslagskaptein, sier Hareide.

- Er det han selv som bestemmer om han fortsatt skal være kaptein?

- Så lenge han spiller godt, så spiller han på landslaget. Det er dét dette handler om. Det er først hvis det går ut over hans eget spill at vi kan miste han på landslaget. Ellers vil vi jo ikke miste han. Martin er jo ærekjær. Han vil gjøre det bra både her og der, og det håper jeg at han lykkes med. Vi trenger alle de gode fotballspillerne vi har, sier Hareide.

Håper på mindre tilgjengelig trener
Hareide håper derfor at Andresen vil bli mindre tilgjengelig for media enn andre trenere i Norge er.

- Det håper jeg faktisk. Man blir tappet for energi hvis man skal stille opp for en haug med pressefolk. Hvor mange er dere her? 20-25? En trener har en del oppgaver å gjøre når spillere restituerer, og jeg håper det er andre i Vålerenga som kan svare på hva som skjer i klubben. Martin må ta vare på seg selv, sier Hareide.

Andresen bryr seg ikke
VIF-treneren selv er ikke bekymret.

- Når det gjelder landslaget så forholder jeg meg til Åge Hareide. Ingen andre. Og Åge og TV2 har gitt signaler om at det var en overivrig journalist som sto bak dette, sier Andresen.

- Så dette tapper deg ikke for energi?

- Hehe.. Nei. Dette bryr jeg meg ikke om.

- Har du noen gang vurdert å si fra deg kapteinsbindet?

- Nei! svarer Andresen.

Ikke tilgjengelig døgnet rundt
Han er imidlertid godt klar over problemene alle rollene kan medføre. Og vil ta grep for å hiundre at jobben blir for energikrevende.

- Jeg skal være så tilgjengelig som det lar seg gjøre. Men ikke 24 timer i døgnet. Det handler om, å prioritere det som er viktig, sier Andresen.

Vel vitende om at neste viktige prioritet er landskampen borte mot Montenegro kommende onsdag.

Beklaget innslaget
TV 2 Sporten beklaget mandag overfor Hareide.

- Men det vi vet er at dette er et spørsmål som mange i NFF er opptatt av. Det var den opplysningen vi brakte videre – at det finnes krefter i NFF som ønsker en ny hærfører. Mandagen viser vel også at vi traff hundre prosent med å reise problemstillingen rundt Andresen og hans mange roller i Vålerenga opp mot det å være landslagskaptein, sier TV 2 Sportens Vegard Jansen Hagen til Nettavisen.

- Når det gjelder presisjonsnivået vårt i saken så har vi hatt en intern gjennomgang på det, og kommet til at den kunne vært bedre. Det har vi også beklaget overfor landslagssjefen, fortsetter han.

- Hva synes du om betegnelsen russe-TV?

- Problemstillingen er åpenbar, så jeg tror ikke det er den han mener er russe-TV. Tidligere den kvelden var han jo med i debatt hvor han uttrykte stor bekymring over dette. Men da dette ble vinklet på nytt, i et kjappere format, så ble presisjonsnivået lavere. Det synes vi selvfølgelig er beklagelig, og det er heller ikke godt nok. Jeg føler meg imidlertid rimelig trygg på at de involverte ikke vil gjøre det samme igjen, sier Jansen Hagen.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere