RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Sa aldri «monkey»

Sist oppdatert:
Lars Kristian Eriksen og Lyn slår tilbake mot rasismebeskyldningene.

KADETTANGEN (Nettavisen): - Vi kjenner Lasse. Han er ikke rasist, sier en klokkeklar Henning Berg etter onsdagens Lyn-trening på Kadettangen.

Det var i nettutgaven til Tidens Krav tirsdag kveld at beskyldningene om Lyn-backen kom frem. Ifølge Kristiasund BKs spiss Mamadou Diagne Latyr skulle Eriksen ha kalt ham for «fucking monkey» og bedt ham «go back to the jungle». Det er påstander man ikke fester lit til i Lyn-miljøet.

- Vi tar dette alvorlig, men vi vil ikke ha slike beskyldninger rettet mot oss.

- Samtidig er det ganske alvorlig når en av deres spillere kommer med drapstrusler mot en av våre spillere, sier Lyn-treneren til Nettavisen.

- Aldri sagt monkey
Berg tilbakeviser at Lyn vil forfølge saken videre, selv om klubben har vært i kontakt med Kristiansund BK for å få klarhet i deres versjon. Eriksen er imidlertid soleklar i sin.

- Jeg har aldri sagt (fucking) monkey.

- Men etter en duell i andreomgangen sa jeg «fuck off Momo».

- Kom med drapstrusler
Den 24 år gamle Lyn-spilleren innrømmer imidlertid at det var en tøff batalje mellom ham og Latyr i mandagens batalje på Vestlandet.

- Det var flere tøffe dueller, og etter en i førsteomgang kom han med drapstrusler mot meg. Da sa jeg også fra til dommeren at jeg følte meg truet.

- På slutten av andreomgangen følte jeg meg så truet at jeg løp bort til benken og ba om å bli byttet ut. Det lot seg ikke gjøre, men i stedet spilte jeg spiss de siste minuttene av kampen. Da skal Latyr ha sagt at det var bra jeg var redd, forteller Eriksen.

«Han var livredd»
Historien bekreftes i stor grad av trener for Lyn 2, Finn Brede Olsen.

- Jeg skulle egentlig bytte ut Ighalo, men Lasse kom løpende 40 meter og ba om å bli byttet ut. Han var livredd, sier Olsen til Nettavisen.

- Jeg hadde ingen anelse om at det hadde vært noen slike episoder, men etter kampen så jeg det var flere av våre spillere som var preget av det som hadde skjedd.

Han er likevel ikke så veldig sjokkert over det han ble referert.

- Jeg ser han (Latyr, red. anm.) gir folk mye juling, og han må regne med at folk reagerer på måten han spiller på, mener Olsen, som gir full støtte til Eriksen.

- Jeg opplever ham ikke som noen rasist, ikke noen av de andre heller for den sags skyld, vi har folk fra mange land i klubben, og dette blir meningsløst.

- Lasse sitter sammen med de andre gutta på bussen, og er, slik jeg kjenner ham, en okay og snill gutt som spiller fotball fordi han er flink til det.

- Hadde tårer i øynene
I Kristiansund har man imidlertid en helt annen oppfatning av hva som skjedde mandag kveld.

- Jeg ble først klar over dette i etterkant av kampen da jeg kom til garderoben, sier KBK-trener Geir Midtsian.

- Momo var helt ifra seg, ordentlig plaget. Jeg så det var noe da han sto der med tårer i øya.

Ifølge Midtsian skal påstandene fra den senegalesiske spissen også ha blitt bekreftet fra hans spissmakker Kris Bright.

- Kris sa at Eriksen hadde sagt «monkey» og noe av det andre, og det er ingen grunn til å betvile at dette har hendt, mener KBK-treneren.

- Hvorfor skulle Momo oppføre seg slik hvis dette ikke hadde skjedd? Alt tilsier at noe var galt, jeg lurte faktisk på om han sjuk i andreomgangen, og vurderte å bytte ham ut, forteller Midtsian, som også stiller seg tvilende til Eriksens beskyldninger om nedskalling.

- Jeg bruker å få med meg det meste av det som skjer på banen, og det er jo litt rart at verken jeg eller noen av de 800 tilskuerne har sett noe.

- Viktigere enn en fotballkamp
Nå håper man å få saken ut av verden så fort som mulig.

- Vi har rapportert forholdet til NFF, og lar dette bli opp til dem.

- Vi håper at vi blir ferdige med dette nå, men synes det er viktig å ta denne kampen – kampen mot rasisme er langt viktigere enn en fotballkamp, understreker Midtsian.


Dommerne regsitrerte intet
Leif Erik Opland var hoveddommer i mandagens oppgjør, men sier til Nettavisen at hans dommerrapport ikke vil inneholde noe om de påstandene som er kommet fra de to lags spillere.

- Verken jeg eller noen andre i dommertrioen har fått med oss kommentarene.

- Det eneste som skjedde som jeg kan komme på var at Lyn-spilleren kom til meg i 2. omgangen og ba meg følge med i duellene, sier Opland til Nettavisen.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere