- Så hårreisende at jeg ikke har ord

Foto: Owen Humphreys / Pa Photos / NTB scanpix

Dommer Lee Probert kom i fokus da Olivier Giroud endelig var tilbake på scoringslisten.

09.07.14 14:11

NEWCASTLE - ARSENAL 0-1:

Arsenal fikk en tøff oppgave borte mot Newcastle søndag, men dro til slutt i land en sterkt sliteseier mot Alan Pardews menn.

Olivier Giroud ble tungen på vektskålen med sitt mål halvveis ut i andre omgang. Hans første på over 700 spilleminutter.

- Det var en stor tilfredsstillelse å vinne i dag. To bortekamper mot West Ham og Newcastle har gitt seks poeng og du kan se at laget er klart til å kjempe videre, sier Arsenal-manager Arsène Wenger til BBC etter seieren.

Dommerkjeft
Til tross for tidvis mye dårlig fotball fra begge lag, var det likevel dommer Lee Probert som hadde den dårligste dagen på jobben på St. James' Park.

Mannen i svart lot taklingene fly vegg i mellom, og unnlot å blåse på flere forseelser som gjerne kunne gitt gult kort.

«Heldigvis» var feildømmingen stort sett jevnt fordelt, og fikk i så måte ingen store konsekvenser for utfallet av kampen, annet enn frustrerte spillere.

I pausen av oppgjøret var det en oppgitt Morten Langli som oppsummerte den første omgangen i Newcastle:

- Det har vært god stemning på tribunen, to dårlige lag, og en forferdelig dommer. Dømminga hans har vært så hårreisende at jeg ikke har ord, sa TV 2s fotballekspert.

Giroud - endelig
Den første omgangen var preget av mye unøyaktighet fra begge lag, og de store sjansene uteble helt til vi var på overtid.

Da headet Matieu Debuchy et innlegg i tverrliggeren før Arsenal til slutt fikk ballen unna.

Heller ikke den andre omgangen var noen stor affære, men etter 65 minutter kom endelig kampens første mål.

Olivier Giroud hadde ikke scoret på nesten 500 Premier League-minutter, men på et utsøkt frispark fra Theo Walcott fikk franskmannen satt pannen til lærkula.

Headingen var ikke spesielt godt plassert, men lurte seg likevel forbi Tim Krul, og dermed var den franske spissens måltørke endelig over.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Michael Regan / Getty Images / All Over Press

Kunne økt
Nettkjenningen fikk virkelig fart på bortelaget og bare minutter senere fikk de en gyllen mulighet til å øke ledelsen.

Jack Wilshere spilte Walcott nydelig gjennom alene med Krul. Engelsmannens første avslutning ble reddet av målvakten, mens returen ble reddet på streken av Debuchy.

Nedfallsfrukten havnet rett i beina til Giroud, som skuslet bort en kjempesjanse til å bli tomålsscorer.

Mot slutten av oppgjøret presset Newcastle naturligvis på for utligningen.

Nærmest kom de da Arsenal-keeper Wojciech Szczesny klarerte rett i hodet på Loic Remy. Heldigvis for gjestene snek ballen seg på utsiden av stolpen.

Dermed halte Arsenal i land tre poeng, noe som betyr at londonlaget igjen topper Premier League, etter at Manchester City lånte førsteplassen et snaut døgn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.