RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Så lenge det ikke er noe som blir avfyrt mot oss så er det bare fint med lyd

IKKE REDD: De norske spillerne frykter ikke støyen fra hjemmesupporterne i Kroatia.
IKKE REDD: De norske spillerne frykter ikke støyen fra hjemmesupporterne i Kroatia. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
De norske spillerne frykter ikke publikum i Zagreb.

Norges landslagsledelse har ikke gjort noe spesielt for å forberede laget på tribunetrøkket i Kroatia. Spillerne hevder at de gleder seg.

- Så lenge det ikke er noe som blir kastet eller avfyrt mot oss så er det bare fint med mye lyd. De fleste av oss er vant til mye lyd fra tribunen, og vi blir ikke påvirket negativt av det, sier Omar Elabdellaoui til NTB. Han har opplevd flere tribuneskandaler under Olympiakos-kamper i Hellas den siste tiden uten å la seg skremme.

- Å spille kamp når folk er litt gærne liker jeg godt. Det er slike kamper jeg er glad for å spille. Da kan jeg si til familie og venner at det har vært sinnssykt trøkk på kampen, sier Alexander Tettey.

- Vi ser fram til sånne kamper. Det er gøy med mye folk og stemning på stadion. Det er slik fotball skal være, sier Håvard Nielsen.

Alle svarer benektende på NTBs spørsmål om det er gjort noe spesielt for å forberede spillerne på den heksegryta de kan havne i på Maksimir stadion, også Tom Høgli.

- Vi har vært her før, og vi vet hva vi kan vente oss. Det girer oss bare opp, sier han.

Skandaler

Kroatia ble straffet for tilhengernes oppførsel i forrige kvalifiseringskamp mot Italia, og en del av straffen er at en tribuneseksjon må stenges i lørdagens kamp.

Verre har det gått for to av nabolandene, som begge har fått hjemmekamper i denne kvalifiseringen avbrutt etter tribunebråk. Fredag kveld ble Russlands keeper Igor Akinfejev skadd av et bluss kastet fra tribunen i bortekampen mot Montenegro i Podgorica. Kampen ble startet igjen, men avbrutt for godt etter en ny hendelse.

I oktober i fjor ble Serbias hjemmekamp mot Albania i Beograd avbrutt da det oppsto opptøyer etter en politisk markering fra en gjestesupporters side. Serbia ble tilkjent seieren i kampen, men fratatt poengene som straff for tilskuernes oppførsel.

Trygge

Kroatia fikk både bot og ordre om å stenge av 8000 sitteplasser mot Norge etter tilhengernes voldelige og rasistiske atferd i bortekampen mot Italia.

- Slikt er verre. Man må oppføre seg, men så lenge det ikke går over grensen er det greit med lidenskap fra tilhengerne, sier Elabdellaoui.

- Det er ikke bra det som skjedde i Kroatias forrige kamp, men vi føler oss sikre. Vi kommer ikke til å la oss affisere så mye av det som skjer på tribunene, sier Høgli.

Kroatias landslagssjef Niko Kovac ble spurt om tribunebråket mot Italia under sin pressekonferanse fredag.

- Vi i landslaget, men også våre tilhengere, har et ansvar for å representere landet vårt på best mulig måte. Jeg håper og tror at det vil bli en god fotballatmosfære lørdag, med bare heiarop og ikke noe annet, sa han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere