RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Så tungt at jeg ikke vet hva jeg skal si

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Lillestrøm-spillerne klarte ikke å holde gråten tilbake etter semfinaletapet mot Molde.

LILLESTRØM - MOLDE 2-2 (6-7 e.s.s.k):

ÅRÅSEN (Nettavisen): Torsdag kveld ble det altså klart at det er Molde som skal spille mot Rosenborg i cupfinalen på Ullevaal 24. november.

Det skjedde ikke uten dramatikk.

Lillestrøm ledet både 1-0 og 2-1, men Molde slo tilbake to ganger med to scoringer av Magne Hoseth, og det måtte dermed ekstraomganger og straffesparkkonkurranse til for å kåre en vinner.

Molde scoret på alle sine fem straffer, og da Ørjan Nyland reddet Thomas Piermayrs forsøk på LSKs femte straffe, kunne blåtrøyene feire en billett til Ullevaal.

LES OGSÅ: - Nyland fortjener hver eneste krone

Gråtende LSK-spillere
LSK-spillerne brukte lang tid før de kom ut i mixed zone etter kampslutt, og det var flere som ikke orket å møte opp. Noen av dem klarte ikke å holde gråten tilbake.

En av dem som var lengst nede, er LSK-keeper Kenneth Udjus.

- Stemningen i garderoben kan ikke beskrives. Jeg kan ikke huske at jeg har vært med på noe verre, det er så tungt at jeg ikke vet hva jeg skal si, forteller en følelsesladet Udjus til Nettavisen etter kampen.

Han hadde ikke en god dag på jobben, og må ta skylden for at Molde utlignet til 1-1 i første omgang. Magne Hoseth fikk vende opp, og fra 25 meter fyrte han av et skudd som gikk rett på Udjus, men LSKs sisteskanse klønet det til for seg selv og surret ballen i mål.

Han forklarer det uheldige baklengsmålet på denne måten:

- Jeg ble helt overrasket av ballbanen, at den kom tilbake igjen. Jeg skjønte ingenting, forklarer han.

- Veldig lei meg
LSK-spiller Piermayr, som altså bommet på det avgjørende straffesparket, var også langt nede da han snakket med pressen etter kampen.

- Jeg er veldig lei meg, overfor laget og klubben. Dette føles ikke bra. Jeg har aldri opplevd noe verre på en fotballbane, sier han til Nettavisen.

LSK-trener Magnus Haglund hadde den umulige oppgaven med å trøste sine egne spillere etter kampen. Han oppsummerer den dramatiske semifinalen slik:

- Vi gjorde en god prestasjon, og det så ut til å gå mot seier, men dessverre slapp vi inn et mål mot slutten. De hadde knapt noen sjanser i andre omgang, og det var mentalt tungt å gå inn i ekstraomgangene med den avslutningen på kampen. Vi hadde likevel våre muligheter til å avgjøre kampen i ekstraomgangen, men klarte det ikke. Når det så blir straffekonk, er det ren bingo, sier Haglund til Nettavisen.

SE OGSÅ: Lagoppstillinger og kampreferat minutt for minutt

Molde-trener Ole Gunnar Solskjær var langt lykkeligere enn sin svenske kollega. Han mener det dramatiske 2-2-målet til Magne Hoseth på overtid ga Molde det psykiske overtaket de trengte for å vinne kampen.

- Jeg tror det mentalt knakk dem, sier Molde-sjefen, som mener det var riktig lag som fikk cupfinalebillett.

- Jeg synes det er fortjent. I ekstraomgangene var vi veldig, veldig gode, helt til det siste minuttet der Ørjan (Nyland) heldigvis reddet oss. Da var vi heldige, men det er lov til å ha en god keeper, sier Solskjær.

Nyland hadde nemlig vartet opp med to feberredninger i kampens siste spilleminutt. Sammen med Magne Hoseth var Nyland kveldens største Molde-helter. Særlig Hoseth fikk skryt av Molde-sjefen da han møtte pressen etter kampen.

- Magne var den eneste spilleren vår som virkelig tok tak i de periodene vi slet. Han har vært enorm i september for oss. Jeg vet han kan score mål, men det er mer måten han styrer kampene på. Han er en ballsentral. Jeg sa det til ham da Magnus (Wolff Eikrem) dro, at nå er han den eneste i Norge som kan være i nærheten av de samme kvalitetene og den foten, sier Solskjær.

Skjøt fordi han var sliten
Magne Hoseth var på mange måter dagens Molde-mann, og den rutinerte midtbanespilleren scoret begge Moldes mål mot Lillestrøm. Mål nummer to kom ett minutt på overtid, et langskudd som attpåtil ble satt med høyrebeinet.

- Jeg fikk egentlig en litt for svak pasning av Mats (Møller Dæhli), for jeg ville ha den på venstrebeinet. Jeg så at de kom mot meg, og hadde ikke mer krefter enn å skyte. Det var en god vurdering, ler Molde-helten da han snakker med Nettavisen etter kampen.

Hoseth var mer opptatt av å skryte av lagkameratene sine enn seg selv, men han var svært fornøyd der han sto i pressesonen etter kampen. Molde-spillerne hadde nettopp avsluttet en ellevill feiring sammen med sine egne supportere.

- Man blir aldri mett av å juble sammen med kameratene du bruker 300 dager i året sammen med. Den følelsen er vanskelig å beskrive for folk som ikke har oppleve det, mener Hoseth.

Nå gleder Molde-trener Ole Gunnar Solskjær seg til rivaloppgjør mot Rosenborg i finalen.

- Det er finalen både vi og Rosenborg-supporterne ville ha, slik at det blir stemning og rivalisering, sier Solskjær.

Cupfinalen spilles 24. november på Ullevaal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere