- Så ut som et lilleputtlag

Foto: Pa Photos / Adam Levy

Lyon slaktes etter at Ivica Olic (30) sendte Bayern München til Champions League-finalen med et hat trick.

28.04.10 08:29

LYON - BAYERN MÜNCHEN 0-3 (0-4 SAMMENLAGT): Franck Ribery sonet karantene og Arjen Robben hadde en roligere dag enn normalt, men det hjalp ikke for Lyon.

Ivica Olic, den 30 år gamle klubbnomaden som ble foretrukket framfor både Miroslav Klose og Mario Gomez i tirsdagens kamp mot Lyon, holdt nemlig lekestue med hjemmelagets forsvar.

Kroaten ga seg ikke før han hadde sendt ballen forbi Frankrikes landslagsmålvakt Hugo Lloris tre ganger. Det siste målet kom et kvarters tid før slutt, da han headet inn et vakkert innlegg fra Philipp Lahm.

- Jeg trodde ikke at vi skulle vinne så overlegent og at jeg skulle score tre mål. Det er bare helt utrolig i en sånn kamp, sier Olic til tysk TV.

- Håper på Inter
I Viasats norske studio satt Erik Solér og var svært imponert.

- Det er lett å si at Lyon var dårlige, men jeg velger å si at Bayern var gode. De var også gode i forrige runde, da de gikk videre mot United. De var gode på hjemmebane forrige gang og de var overlegne i dag. De spilte fotball på en veldig fornuftig måte mot et totalt desorientert Lyon, som så ut som et lilleputtlag, sier Solér.

Arjen Robben drømmer om å møte Inter i finalen - av to gode grunner.

- Jeg håper at vi møter Inter og tror at som lag passer det oss best. Jeg har også lyst til å spille mot min landsmann Wesley Sneijder og håper at han også kommer til finalen. Dessuten er Mourinho min gamle trener og han hadde det vært morsomt å møtt, sier Robben i et Viasat-sendt intervju etter 3-0-seieren tirsdag kveld.

Spenningen ble skadeskudd i første omgang og drept i andre omgang, da Lyon fikk en spiller utvist på stillingen 0-1.

Rødt kort nummer tre
Et snaut kvarter ut i andre omgang ble Lyons midtstopper Cris først vist det gule kortet for en sen takling, som for så vidt ikke var av det aller verste slaget. Brasilianeren likte dette dårlig og applauderte sarkastisk, mens han sendte den rutinerte dommeren Massimo Busacca et stygt blikk. Belønningen var enda et gult kort - og da får man som kjent også se det røde kortet.

Dette var for øvrig det tredje røde kortet i løpet av disse to semifinalekampene.

Cris slapp i det minste den siste halvtimen av den lidelsen Lyon-spillerne på Stade de Gerland gjennomgikk tirsdag kveld.

Bare sju minutter senere scoret nemlig Ivica Olic sitt andre mål for kvelden og Bayern Münchens tredje i denne semifinaleduellen. Lyon-spillerne må ha følt seg som Petter Northug gjorde i Monte Carlo tirsdag ettermiddag, da han gikk all-in med et sjuerpar, møtte et knektepar og fikk servert en knekt på floppen.

Men allerede midtveis i første omgang skjønte man hvor dette bar.

Giftig spissduo
Thomas Müller drømte nok om å få en målsjanse lignende den han fikk helt i starten av returkampen. Ivica Olic snappet ballen fra Lyons stopperkjempe Cris ved hjørnet av det franske lagets sekstenmeter, og spilte inn til Müller, som kom stormende mot Lyons mål i ensom majestet. 20-åringen avsluttet med førsteberøringen - men den var dessverre ikke presis nok og ballen strøk feil side av stolpen.

Müller lot likevel ikke dette knekke ham, og sørget i stedet for å gjengjelde tjenesten overfor Ilic en halv omgang senere. Først spilte han vegg med Arjen Robben, deretter sendte han ballen videre til Ivica Olic, som vendte og skjøt ballen kontrollert til side for Hugo Lloris.

Gjestenes 1-0-mål var en ryggbrekker av dimensjoner, ettersom det betød at Lyon måtte score minst tre mål for å gå videre til finalen i Madrid 22. mai.

Robben sentral
Den første kampen disse lagene imellom endte 1-0 til Bayern München, til tross for at Franck Ribery pådro seg rødt kort for et stygt angrep på Lisandro Lopez etter 37 minutters spill. Ribery er imidlertid - heldigvis for den tyske storklubben - bare halvparten av Bayerns superduo. Den andre halvparten heter Arjen Robben.

Det er nettopp Robben som skal ha hovedæren for at münchenklubben har gjort det så bra i Champions League.

Nederlenderen scoret det avgjørende målet da Bayern takket være flere bortemål gikk videre fra åttedelsfinalen på bekostning av Fiorentina. Så gjorde han nøyaktig det samme da Bayern München passerte Manchester United i kvartfinalen. Og han scoret det viktige 1-0-målet mot Lyon på Allianz Arena. Målet kom etter at også Lyon hadde fått en spiller utvist, nærmere bestemt Jérémy Toulalan.

Men hovedæren for tirsdagens jubelaften i Lyon får vi nesten gi til Ivica Olic.

Bayern München møter enten italienske Inter eller spanske Barcelona i finalen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag