*Nettavisen* Sport.

- Så ut som Godset var på hjemmebane

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Men Ronny Deilas menn rotet bort seieren mot Vålerenga.

06.10.12 00:04

VÅLERENGA - GODSET 1-1 :

ULLEVÅL (Nettavisen): Fredag kveld reiste gulljagende Strømsgodset til Ullevaal for å måle krefter med Vålerenga.

Det så lenge lyst ut for Ronny Deilas menn, som ledet 1-0 og hadde et fullstendig overtak på Martin Andresens elleve utvalgte.

De som trodde på VIF-poeng etter første omgang er trolig de samme som leverer lottokuponger hver lørdag.

Men noen ganger lever en fotballkamp sitt eget liv, slik var det også på Ullevaal.

Merkelig kamp
Vålerenga tok over styringen i andre omgang og skaffet utligningen et kvarter før slutt, da Chuma Anene scoret for hjemmelaget.

Dermed endte det 1-1 på Ullevaal etter en fotballkamp som i beste fall kan karakteriseres som schizofren.

- Det koster krefter å spille som vi gjorde i første omgang. Vi hadde full kontroll på kampen, og det så ut som det var Godset som var på hjemmebane. I andre omgang klarte vi ikke å holde det oppe, og da blir det vanskelig, sier Strømsgodset-keeper Adam Larsen til Max etter kampen.

Godset-sjef Ronny Deila var også skuffet over kampen. Han mener effektiviteten ødela for bortelaget.

- Vi spiller en helt fantastisk første omgang og bør egentlig score flere mål. I andre omgang kom Vålerenga mer over oss, men vi hadde våre sjanser da også, og det er bittert at det ble 1-1, sier Deila til Max.

- Er resultatet rettferdig?

- Det er ikke det i mål og sjanser, men det dreier seg om å score mål, sier Deila.

- Tok oss sammen
Martin Andresen mener 1-1 er et greit resultat.

- Vi klarte å ta oss sammen i andre omgang, og jeg er godt fornøyd med den omgangen. Godset var bedre enn oss i første, oppsummerer Andresen.

Godset ligger nå på førsteplass i Tippeligaen med like mange poeng som Molde på andreplass. Når runden fullføres på søndag kan imidlertid både Molde og Rosenborg være forbi Ronny Deilas menn på tabellen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Før kampen offentliggjorde Vålerenga at de har signert en ny treårsavtale med Lars Hirschfeld. VIF-keeperen fikk imidlertid en dårlig start på kvelden.

Vålerenga, som måtte klare seg uten suspenderte Mohammed Fellah, slet med å henge med i svingene i første omgang mot et offensivt og gulljagende Godset-mannskap.

God Vilsvik
Anført av en strålende Lars Christopher Vilsvik skapte Strømsgodset fem store muligheter på Ullevaal før pausen. Hjemmelaget skapte null.

I store deler av første omgang så det ut som om Ronny Deila spilte FIFA13 på litt for enkel vanskelighetsgrad. Strømsgodset dominerte som om det var deres elleve menn som spilte på hjemmebane, ikke Vålerengas.

Det var også Godset som tok en fortjent ledelse allerede etter 15 minutter. Stefan Johansen slo et hjørnespark, og ballen gikk akkurat over hodet til en godt markert Peter Kovacs. Rett bak lusket imidlertid en umarkert Abdisalam Ibrahim og banket ballen i mål fra kort hold.

Dermed ledet Godset 1-0 når dommer Ken Henry Johnsen blåste av den første omgangen på nasjonalarenaen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: SCANPIX

Vålerenga-trener Martin Andresen var tydelig misfornøyd med det hans gutter hadde vist frem før pause, og byttet to spillere på laget som entret matta til de siste 45 minuttene.

Torgeir Børven og Benjamin Dahl Hagen gikk ut, inn kom Joachim Thomassen og unggutten Ghayas Zaid (17).

VIF skjerpet seg
10807 tilskuere på Ullevaal fikk også se et langt bedre hjemmelag i andre omgang.

- Fotballen er merkelig, når et lag kan forandre seg mye fra en omgang til en annen, sa MAX-kommentator Jan-Erik Aalbu underveis.

Etter hvert kom også utligningen. Femten minutter før slutt fant Bojan Zajic spiss Chuma Anene med en fin stikker. Alene med keeper Adam Larsen gjorde han ingen feil og banket inn 1-1 for Vålerenga.

Dermed endte det til slutt 1-1 på Ullevaal.

Les også disse sakene i Nettavisen:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.