*Nettavisen* Sport.

- Sandnes Ulf har fått svi for å være ryddig

DEN NYE SJEFEN: Tom Nordlie ble onsdag presentert som ny trener i Sandnes Ulf. Foto: Lars Kristian Aalgaard (NTB scanpix)

Tom Nordlie tenker kun resultater når han skal redde Sandnes Ulf fra nedrykk.

23.07.14 12:48

Tom Nordlie tar over ansvaret som hovedtrener i Sandnes Ulf etter at Asle Andersen fikk sparken for en uke siden.

Trenernomaden ble presentert for pressen onsdag formiddag gjorde det klart at han ville legge sjela si i å berge klubben fra nedrykk.

- Klubben fikk svi
Nordlie innledet pressekonferansen med å vise sin støtte til Asle Andersen, som måtte gå forrige uke.

- Jeg forstår lojaliteten til enkeltpersoner, men det viktiste nå er lojaliteten til klubben. Det viktigste nå er å plukke flest mulig poeng på de 14 neste kampene. Det neste sekundet er det viktige - ikke det som har vært.

Nordlie mener klubben har fått negativ omtale fordi de har håndtert saken på en ryddig måte.

- Klubben har fått svi for å være ryddig i denne prosessen. De tok kontakt med meg sent på kvelden etter at Asle gikk. Andre klubber har hatt trenere klare så fort en har hatt sparken, sa Nordlie.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

OVERTAR: Tom Nordlie erstatter Asle Andersen som trener i Sandnes Ulf. Til høyre i bildet ser vi daglig leder Tom Rune Espedal. Foto: Lars Kristian Aalgaard (NTB scanpix)


- Aksepterer det ikke
Han la også til at han gjerne ville ha med Bjarte Lunde Aarsheim videre som assistent.

- Med ti poeng har vi ikke tid til å forsvare oss til masse uavgjort. Vi må våge innenfor fornuftens rammer. Vi må ha poeng og vinne 7-8 kamper. Jeg kommer ikke til å akseptere at vi har flest sjanser, at vi burde ha vunnet og så videre. Jeg er kun opptatt av resultater.

Nordlie ser ikke på seg selv som en redningsmann for klubben.

- Jeg er ikke Franz Beckenbauer eller Joachim Löw og vi er ikke Bayern München. Men det er ikke Bayern vi skal møte heller, sier 52-åringen, som snakket på autopilot i flere minutter sammenhengende på pressekonferansen.

- Jeg må få 22 kuer på en grønn eng til å bli «eye of the tiger», sa Nordlie om hvordan han skulle redde klubben fra nedrykk.

Nordlie mener Sandnes Ulf må finne tilbake til identiteten og trøkket som kjennetegnet klubben tidligere. Han mener at alle i klubben må innse hvor de står nå.

- For å slanke meg, måtte jeg innse at jeg var feit, sa han for å illustrere poenget.

Fakta

Tom Nordlies trenerjobber

Ligger sist
Klubben ligger helt sist i Tippeligaen, med fattige ti poeng på 16 kamper, og Nordlie får en tøff oppgave med å løfte laget over streken. For øyeblikket er det fire poeng opp til Haugesund på trygg plass.

For en uke siden fikk Asle Andersen sparken etter å ha vært trener for Sandnes Ulf i over åtte år. Assistent Bjarte Lunde Aarsheim ønsket ikke å ta over trenerjobben fordi han var uenig i sparkingen.

Nordlie leder sin første Sandnes Ulf-trening klokken 14 onsdag.

En redningsmann
Nordlie har tidligere tatt på seg lignende redningsoppdrag. Han reddet Viking fra nedrykk fra Tippeligaen i 2006, Fredrikstad fra nedrykk fra Tippeligaen i 2009 og Kongsvinger fra nedrykk fra Adeccoligaen i 2009.

I tillegg til disse klubbene har Nordlie trent Odd, Vålerenga, Sandefjord, Start og Lillestrøm.

Høydepunktene i Nordlies karriere må sies å være opprykket med Odd i 1998, opprykk med Start i 2004 og sølv i Tippeligaen påfølgende sesong, samt cupgullet med Lillestrøm i 2006.

Han har stått uten hovedtrenerjobb siden han forlot Kongsvinger i 2012.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.