RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Daniel Sannum Lauten / Scanpix

- Sånn var det også med Zlatan

Sist oppdatert:
Bjørn Sigurdarson gjør alt utenom å score.

LILLESTRØM - VÅLERENGA 1-1:

Lillestrøm har byttet ut store deler av troppen i løpet av vinteren og en rekke nye profiler har ankommet Åråsen, folk som Petter Vaggan Moen, Sead Ramovic og Johan Andersson.

Det tar selvfølgelig tid å spille inn et helt nytt mannskap og så langt denne sesongen har LSk tidvis slitt. Før søndagens hatkamp mot Vålerenga sto de kanarigule uten seier i ligaen.

- Burde avgjort
Tar man med forrige sesong så begynner det å bli svært lenge siden kanarifuglene tok tre poeng i Tippeligaen. Vi må faktisk tilbake til 7. august mot Sarpsborg - altså 15 kamper siden.

Laget har heller ikke slått erkerival Vålerenga hjemme på Åråsen siden 2006.

I møtet med osloklubben skapte Romerike-klubben en rekke sjanser, spesielt i andre omgang, men klarte ikke å omsette dem i scoring. Dermed gikk laget igjen av banen uten trepoenger.

Vålerenga tok ledelsen tidlig i første omgang, mens Petter Vaagan Moen utlignet på straffe før pause. Resultatet betyr at LSK står med tre poeng, mens VIF har sju poeng på fire kamper.

- Nå føler jeg litt tomhet, egentlig. Jeg føler at vi burde avgjort kampen i andre omgang, selv om også Vålerenga kunne gått opp til 2-0 tidlig, sier Vaagan Moen til TV 2.

- Hvorfor klarer dere ikke avgjøre?

- Det får du spørre Mganus Powell om. Det er han som har ansvar for skuddtreningen, sier Lillestrøm-spilleren med et lite smil.

LES OGSÅ: Alt om den 4. runden

Som Ibrahimovic
En av dem som virkelig viste seg fram for Lillestrøm i kampen var Björn Sigurdarson. Islendingen skapte utrolig mye og fikk skryt av gamletrener og TV 2-ekspert Henning Berg.

- Sigurdarson er en spiller du blir glad av å se på. Han er helt klart en spiller av internasjonal klasse. Han gjør absolutt alt utenom å score i dag, sier Berg.

Berg fikk støtte av Lillestrøm-trener Magnus Haglund.

- Ja, han dominerer Tippeligaen. Det er bare målene som mangler. Men sånn var det også med Zlatan Ibrahimovic. Han dominerte i Sverige uten å score så mye, men det løsnet etter hvert, sier svensken til TV 2.

(artikkelen fortsetter under bildet)

31 sekunder
Første omgang ble en fartsfylt affære der det offensive sto i fokus og det defensive kanskje ikke helt holdt samme kaliber.

Det var gjestene fra Oslo som gikk rett i angrep og allerede etter 31 sekunder lå ballen i kassa bak Lillestrøm-keeper Sead Ramovic.

Vålerenga vant ballen på midten og slo opp med vertenes forsvar. Ballen havnet hos nykommer Martin Pusic, som bredsidet ballen for LSKs burvokter til 0-1.

Bare minutter senere kom gjestene til nok en stor sjanse. Marcus Pedersen parkerte motstanderne og kom alene med Ramovic, men denne gangen reddet sisteskansen mesterlig.

Lillestrøm kom etter hvert mer med i kampen og Bjørn Sigurdarson var svært aktiv på topp. Etter 15 minutter kom han igjennom med lars Hirschfeldt, men amerikaneren reddet.

Da halvtimen var passert ropte hjemmefansen på straffe. Sigurdarson gikk i bakken inne i 16-meteren etter en duell med Simon Larsen, men dommer Espen Berntsen blåste ikke.

Utlignet på straffe
Vertene fortsatte jakten på en utligning og etter 38 minutter skulle den endelig komme. Johan Andersson ble felt på klønete vis inne i boksen og denne gangen blåste Berntsen straffe.

Fra krittmerket var Petter Vaagan Moen sikker og dermed var lagene like langt. Flere mål ble det ikke i første omgang på Åråsen. Både spenning og nerve var intakt før de siste 45 minuttene.

Vålerenga fikk for øvrig forsvarsbauta André Muri skadet allerede etter ni minutter. Inn kom Nicolai Næss. Muri måtte av etter å ha fått en smell i hodet i duell med Sigurdarson.

Andre omgang åpnet litt roligere, men begge lag var fortsatt hissige på grøten. Etter 53 minutter gikk Håvard Nielsen i bakken etter en duell med Espen Nystuen. Dommeren blåste aldri.

Begge lag skapte fantastiske muligheter utover i omgangen. Spesielt Bjørn Sigurdarson hadde mange muligheter til å avgjøre oppgjøret, men det ville seg ikke helt for islendingen.

I det 83. minutt var også nykommer Luke Rodgers nære etter pasning fra nettopp Sigurdarson, men fikk ikke stokket beina. Like etter var Petter Vaagan Moen frampå, uten å lykkes.

Lillestrøm hadde en rekke store sjanser, Vålerenga også end el gode, men godt keeperspill og upresise avslutninger sørget for at de to lagene delte poengene på Åråsen søndag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere