- Sarpsborg framstår som en Champions League-klubb

FÅR ROS: Sarpsborg og Brian Deane driver en sunn og klok satsing, mener sjefen for Norsk Toppfotball.

FÅR ROS: Sarpsborg og Brian Deane driver en sunn og klok satsing, mener sjefen for Norsk Toppfotball. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)

Sjefen for Norsk Toppfotball trekker fram fire norske klubber som «mønsterklubber».

25.03.14 10:46

- Sarpsborg 08 framstår som en Champions League-klubb. De tre andre klubbene i samme kategori er Strømsgodset, Haugesund og Bodø/Glimt. For meg er dette fire klubber som driver veldig godt, sier administrerende direktør i Norsk Toppfotball, Leif Øverland, til Sarpsborg Arbeiderblad.

55-åringen fra Hamar overtok som administrerende direktør i Norsk Toppfotball i begynnelsen av januar.

- Jeg har min bakgrunn fra næringslivet. Jeg har aldri jobbet med fotball tidligere, men har alltid vært supporter og fulgt med fra utsiden, sier mannen som var direktør i Fjord1 før han takket ja til jobben i Norsk Toppfotball.

Øverland har brukt de første månedene i jobben til å bli kjent med norsk fotball. Han har blant annet vært på besøk ute hos klubbene.

Ranking

- Jeg har gått gjennom alle klubbene i eliteserien, og har laget meg en ranking ut fra økonomistyring og omdømmebygging. Klubbene som driver best har jeg plassert i en gruppe som jeg kaller Champions League, sier han.

Disse klubbene er altså Sarpsborg 08, Bodø/Glimt, Strømsgodset og Haugesund.

Øverland mener klubben styres av jordnære og fornuftige ledere.

- Det virker som Sarpsborg 08 lager forsiktig budsjetter, de bruker ikke penger de ikke har og de tenker langsiktig, sier han.

SUNN ØKONOMI VIKTIG: Leif Øverland mener at klubber med dårlig økonomi og mange utenlandske spillere er mindre tiltrekkende på fansen. Foto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)


- Godt omdømme

Øverland har et inntrykk av at klubben er godt likt i byen.

- Jeg deltok på et frokostmøte i Sarpsborg 08 for en tid tilbake. Der snakket jeg med flere sponsorer, og de uttalte at de vil assosiere seg med klubben. Det drives fornuftig og nøkternt i Sarpsborg 08. Da blir folk også glad i klubben, sier Øverland.

Direktøren tror god drift er avgjørende for om klubber skal lykkes.

- Jeg tror ikke folk gidder å gå på kamp hvis økonomien hos klubbene er svak. Lysten til å se laget blir borte hvis det hele tiden er mye snakk om gjeld og dårlig økonomistyring. Dersom det i tillegg er mange utenlandske spillere uten lokal forankring på laget, synker interessen ytterligere, sier han.

(ANB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.