RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Sarpsborg framstår som en Champions League-klubb

FÅR ROS: Sarpsborg og Brian Deane driver en sunn og klok satsing, mener sjefen for Norsk Toppfotball.
FÅR ROS: Sarpsborg og Brian Deane driver en sunn og klok satsing, mener sjefen for Norsk Toppfotball. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Sjefen for Norsk Toppfotball trekker fram fire norske klubber som «mønsterklubber».

- Sarpsborg 08 framstår som en Champions League-klubb. De tre andre klubbene i samme kategori er Strømsgodset, Haugesund og Bodø/Glimt. For meg er dette fire klubber som driver veldig godt, sier administrerende direktør i Norsk Toppfotball, Leif Øverland, til Sarpsborg Arbeiderblad.

55-åringen fra Hamar overtok som administrerende direktør i Norsk Toppfotball i begynnelsen av januar.

- Jeg har min bakgrunn fra næringslivet. Jeg har aldri jobbet med fotball tidligere, men har alltid vært supporter og fulgt med fra utsiden, sier mannen som var direktør i Fjord1 før han takket ja til jobben i Norsk Toppfotball.

Øverland har brukt de første månedene i jobben til å bli kjent med norsk fotball. Han har blant annet vært på besøk ute hos klubbene.

Ranking

- Jeg har gått gjennom alle klubbene i eliteserien, og har laget meg en ranking ut fra økonomistyring og omdømmebygging. Klubbene som driver best har jeg plassert i en gruppe som jeg kaller Champions League, sier han.

Disse klubbene er altså Sarpsborg 08, Bodø/Glimt, Strømsgodset og Haugesund.

Øverland mener klubben styres av jordnære og fornuftige ledere.

- Det virker som Sarpsborg 08 lager forsiktig budsjetter, de bruker ikke penger de ikke har og de tenker langsiktig, sier han.

SUNN ØKONOMI VIKTIG: Leif Øverland mener at klubber med dårlig økonomi og mange utenlandske spillere er mindre tiltrekkende på fansen.


- Godt omdømme

Øverland har et inntrykk av at klubben er godt likt i byen.

- Jeg deltok på et frokostmøte i Sarpsborg 08 for en tid tilbake. Der snakket jeg med flere sponsorer, og de uttalte at de vil assosiere seg med klubben. Det drives fornuftig og nøkternt i Sarpsborg 08. Da blir folk også glad i klubben, sier Øverland.

Direktøren tror god drift er avgjørende for om klubber skal lykkes.

- Jeg tror ikke folk gidder å gå på kamp hvis økonomien hos klubbene er svak. Lysten til å se laget blir borte hvis det hele tiden er mye snakk om gjeld og dårlig økonomistyring. Dersom det i tillegg er mange utenlandske spillere uten lokal forankring på laget, synker interessen ytterligere, sier han.

(ANB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere